-  Større enn Chelsea-triumfen

Veteranspissen Egil Østenstad tror Viking må score mot Austria Wien i kveld for å avansere i UEFA-cupen.

Rushfeldt lover stormløp

WIEN (Dagbladet): Stavanger-laget har 1-0 å gå på før kveldens returmøte i 1. runde i UEFA-cupen. Går Viking-videre venter fire gruppespillskamper i UEFA-cupen i desember. Og ifølge toppscorer Egil Østenstad vil det overgå den legendariske 1. rundekampen i 2002, da John Terry og Frank Lampards scoringer på gamle Stavanger stadion ikke var nok for London-giganten. Viking vant hjemmekampen 4-2 etter å ha tapt 2-1 på Stamford Bridge.

-  Går vi videre vil det være den beste prestasjonen i klubbens historie. Chelsea-kampen var en «one-off»-kamp, sier Egil Østenstad til Dagbladet.

Luksusproblemet

-  Et avansement i UEFA-cupen vil bety god internasjonal i fire kamper. Og det vil være et plaster på såret etter at vi rotet oss bort fra kampen om den gjeveste medaljen hjemme. Vi vil også bli det første norske laget som deltar i gruppespillet, påpeker Østenstad.

Eks-Premier League-proffen legger opp etter denne sesongen. Luksusproblemet er at han ikke vet helt hvor lenge sesongen varer - ei heller hvilken dato kontrakten hans utløper.

-  Jeg aner ikke når den går ut, forteller han etter gårsdagens økt.

-  Du vet ikke?-  Nei, jeg vet ikke. Vi har ikke snakker om det. Vi får nå først se om vi går videre, sier Østenstad som mer hadde tenkt tanken på weekendturer med familien enn på UEFA-cupfotball.

-  Vi spiller vel ikke UEFA-cup i helgene, gliser han.

Vikings styreformann Ole Rugland vet heller ikke når Østenstads kontrakt utløper. Vanligvis er det i slutten av november.

-  Han vet ikke selv, sier en lett forundret Rugland til Dagbladet med et smil.

-  Men dette ordner vi. Han skal spille UEFA-cup i desember, sier styreformannen.

Meget god kamp

En som vanlig meget intens Roy Hodgson drillet angrepsfotball på Franz Horr stadion i går kveld.

-  Jeg regner med at vi må score mål. De må fram på banen. Normalt får vi sjanser da. Men det blir utrolig viktig å greie å holde ballen i laget. Det er den beste måten å forsvare seg på, sier Østenstad - som trolig blir liggende bak spisskollega Toni Nhleko i en 4-4-1-1-formasjon.

-  Vi må gjøre en meget god kamp for å gå videre. Austria er et godt lag med mange rutinerte spillere, mener Viking-trener Hodgson.  Franz Horr-stadion framstår ikke som noen festning når serieleder Austria forskriftsmessig skal gå videre til 2. runde. Det har klubben nemlig budsjettert med. Men i kveld vil det bare være 5800 tilskuere tilstede. Den resterende kapasiteten på 6000 er ståplasser, og det tillater ikke UEFA.

 Kampen vises ikke på TV

BESTEMT: Østenstad mener Viking må prestere om Viking skal gå videre.