Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Større enn hockey

KLEMETSRUDHALLEN (Dagbladet): For seks år siden besto innebandy av svette gymtimer og myke plastkjepper. I dag er det flere aktive innebandyspillere enn ishockeyspillere i Oslo. - Innebandy har alt, forklarer Tunet-kaptein Morten Finstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Techno-musikken dundrer. Vi befinner oss i et mørklagt bomberom flere meter under jordas overflate. Lyskasterne jakter på noen titall kampkåte innebandyspillere. Om få minutter er ballen i spill, og vi skal snart få svar på hvorfor:

  • Innebandy vokser seg større enn ishockey i hovedstaden.
  • Medlemskurvene i Innebandyforbundet går rett til værs. Antall spillere stiger med 20 prosent i året på landsbasis.

- Fart, spenning og mange mål, sier Morten Finstad. - Innebandy er noe alle kan drive med. Det er billig, og sporten krever mer teknikk enn fysikk.
Tunets kaptein har nærmest viet livet sitt til idretten. I 1991 startet han klubben Tunet sammen med noen kompiser. Siden er det blitt landslag, og for to år siden gjorde Morten yndlingshobbyen til heldagsjobb ved å starte en innebandybutikk.

Sverige best

- Miljøet i klubben er utrolig bra. I fjor spilte jeg i Sverige. Nivået er bedre der, men jeg lengtet hjem til Tunet og kjæresten, sier Morten.

I Sverige er innebandy sport nummer to etter fotball - med snart 100000 lisensierte medlemmer. I tillegg eksporterer svenskene arbeidsledige innebandyspillere i stor stil.

- Foran sesongstart hentet vi en keeper fra nabolandet, sier Morten.

- De andre seks svenskene på laget har kommet hit av seg sjøl. Gutta får seg jobb, samtidig som de har mye å tilføre norsk eliteserie, sier han.

VM i Spektrum

Som innebandynasjon er svenskene best i verden. Så spørs det om de fortsatt er storebror når A-VM arrangeres i Norge i år 2000.

- Forhåpentligvis spilles finalen i Oslo Spektrum. Det hadde vært stilig, mener Morten.

For to år siden vant han bronsefinalen i VM sammen med landslaget. På tribunen i Globen satt 8000 tilskuere.

- Sporten har et enormt potensial. Både blant publikum og utøvere, men manglende hallkapasitet bremser utviklingen, sier Morten.

Hele Norges coronakart