- Større enn Rosenborg

Rosenborg ble skrytt opp i skyene etter 2- 2 mot Inter tirsdag. Stabæk-guru Ingebrigt Steen Jensen mener gårsdagens seier er en større bragd.

- Ikke et vondt ord om Rosenborg, men det beste norske klubblaget i Europa heter Stabæk, sier Ingebrigt Steen Jensen til Dagbladet.

Og trekker fram statistikken:

* Tre seirer (1- 0 mot spanske Deportivo hjemme, 4- 0 mot nordirske Linfield hjemme og 1- 0 mot Anderlecht borte).

  • En uavgjort
(1- 1 mot Linfield borte).

  • Ett tap (0- 2 mot Deportivo).

- Prosentvis er ingen andre norske klubber i nærheten av en slik statistikk, sier en fornøyd Ingebrigt Steen Jensen.

264 kamper

Den belgiske storheten har 26 seriegull og 8 cupgull - og har lange tradisjoner i Europa:

Klubben har vunnet europacupen for cupvinnere to ganger, UEFA-cupen en gang, og UEFAs Supercup to ganger, og spilte i går sin 264. europacupkamp.

Stabæk spilte sin femte...

Stabæk-trener Gaute Larsen var naturligvis en stolt mann etter triumfen.

- Dette er et resultat som kommer til å vekke minst like stor oppsikt ute i Europa som Rosenborgs 2-2 mot Inter. Det merket jeg allerede på pressekonferansen etter kampen, hvor Anderlecht-treneren ikke akkurat tok bølgen, sier Gaute Larsen til Dagbladet.

Christian Michelsen (26) ble matchvinner med sin presise heading allerede i det 11. minutt. Han mottok et oppspill bakfra og slo ballen videre ut til Christian «Chippen» Wilhelmsson. Svensken rundet sin mann og sendte et presist innlegg til bakre stolpe, hvor Michelsen ordnet den sensasjonelle ledelsen.

- Dette er en stor kveld for Stabæk, og spesielt for meg. Da pasningen kom tenkte jeg: «Den ballen skal inn. Den MÅ inn!» Og da var det deilig å se den gjøre det, jubler Christian Michelsen.

Michelsen har vært litt ut og inn av laget, men med Martin Andresen ute med karantene, fant trener Gaute Larsen plass til Michelsen i den nye 4-2-3-1-formasjonen.

Nå håper han å overbevise nok til å få spille returkampen også.

- Det er opplevelser som dette som er utrolige. Dette er slikt man nesten ikke tør drømme om engang, sier Michelsen.

Solskjær

Målteften gir han Ole Gunnar Solskjær litt av æren for.

- Jeg kom på laget det siste året han spilte i Clausenengen, og lærte veldig mye av ham. Som en ung gutt på 16-17 år var det stort å spille sammen med en som spilte på U-21-landslaget selv om han spilte i 2. divisjon.

Tilbake på spillerhotellet koste Stabæk-gjengen seg med lammelår og rødvin til middag.

- Det må være lov å suge litt på karamellen etter en kamp som dette. Men bare i moderate mengder. Vi har en viktig kamp på søndag, sier Gaute Larsen.

Da venter Odd i semifinale i cupen hjemme på Nadderud.

Skuffet over pressen

Midt oppe i jubelen fant Ingebrigt Steen Jensen også tid til å ta et lite oppgjør med norske medier.

- Når RBK varmer opp på Lerkendal er det 25000 journalister på plass. Da er det en skandale at verken Dagbladet eller VG er på plass når vi slår et europeisk storlag som Anderlecht borte.

Returkampen spilles på Ullevaal stadion 3. oktober. Men selv med 1- 0 i bagasjen fra bortekampen våger ikke reklamemannen å innkassere avansement i UEFA-cupen på forhånd.

- Jeg mener det er 50/50 sjanse for at vi går videre til neste runde. Husk at når Rosenborg spiller Champions League, så er det Goliat mot Goliat. Vi er David mot Goliat, og nå skal vi gjøre alt vi kan for å trekke fullt hus på Ullevaal, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Overrasket: Stabæk overrasket Anderlecht med sterkt forsvarsspill og en sterk borteseier europacupen.