- Større enn VM-seieren

Snakk om hageparty! Petter Solberg (28) var rørt til tårer da han tok i mot hyllesten fra de rundt 1200 som ventet på gården da han ble fraktet hjem til Spydeberg i helikopter i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SPYDEBERG (Dagbladet): - Søndag var den største dagen i mitt liv. Men å bli mottatt slik er enda større. Dere aner ikke hvor stort dette er, ropte en rørt Petter Solberg til folkemassen.

Rally-kongen var ikke forberedt på alt oppstyret seieren i helgens VM-runde ville føre med seg. Store deler av Spydeberg hadde mobilisert for å vise hvor stor pris de setter på Petter Solberg. Velkomstkomitéen _ med storebror Henning i spissen _ hadde skrevet «Petter» med fakler i snøen. Rune Rudberg med band spilte og sang. Et gedigent bål lyste opp hele plassen, fyrverkeri lyste opp himmelen _ og alle lyste opp da hovedpersonen endelig landet i sin egen hage med helikopter.

NRK og TV2 sendte direkte fra hjemkomsten. Radio, aviser, ukeblader, motorsportsblader. Alle var der.

Foreldrene manglet

- Jeg trodde det ville komme noen folk. Men dette... Dette var jeg ikke forberedt på. Jeg er så glad, og har det godt i hjertet mitt, sa Petter Solberg til venner, bekjente, supportere, ordfører, diverse motorsportklubber, forbundet og alle andre som ville hylle fartsfantomet.

Men to viktige personer manglet: Mamma og pappa.

- De hadde bestilt sydentur denne uka. Det hadde vært fint å feire dette med dem, men vi skal kose oss likevel, smilte Petter.

Hyllet broren

Han takket høflig for alle hyggelige ord, men takket spesielt fram storebror Henning for at han har nådd så langt i rally.

- Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten Henning. Den konkurransen vi har hatt er utrolig. Han har pusha meg hele veien. Jeg elsker deg, sa Petter henvendt til broren _ og ga ham et kyss så inderlig at man kan mistenke ham for å forveksle Henning med forloveden Pernilla Walfridsson.

Solbergs finske stallkamerat _ den firedobbelte verdensmesteren Tommi Mäkinen (38) _ var med kameraten hjem til Spydeberg for å feire den fantastiske triumfen.

- Jeg husker godt min første seier, i 1994. Det var stort, men ikke i nærheten av dette. Norge står jo på hodet, sier den finske rallymesteren _ og understreker at han synes det er en ære å kjøre i samme team som Petter Solberg.

Store ord fra en firedobbelt mester.

- Du er en konge

Spydeberg-ordfører Stein Haaland utropte Petter til en fantastisk ambassadør.

- Jeg husker da du og jeg tok i mot kronprinsen og prinsessa her for ett år siden. Men det var bare en kronprins. I dag tar vi i mot en konge. Du har satt Spydeberg på kartet i så stor grad at man ikke kunne drømme om det engang. På en dag som denne skal du også takke lensmann Steinar Svendsen. Uten hans tålmodighet hadde du neppe vært der du er i dag. For det har vært mye råkjøring på denne gården, sa ordføreren med et smil.

PS! Med Petters hjemkomst til Spydeberg fikk også den lokale puben Telegrafen utvidet skjenkebevillingen en time i går. Der var det Solberg-nachspiel til stengetid 02.30.

<B>TALE: Forloveden Pernilla Walfridsson snakket varmt om Petter foran folkemassen.
<B>ØSTFOLDS STORE SØNNER: Selvfølgelig måtte Rune Rudberg synge for gullgutten.
<B>HJEM SOM EN KONGE: Petter Solberg, forloveden Pernilla Wahlfridsson, sønnen Oliver (1) og stallkameraten Tommi Mäkinen kom med privat jet og helikopter hjem til Spydberg i går kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer