- Større følelser for Norge enn Sverige

Svensk trener foran kvartfinaleduellen.

• Dagbladet.no følger Norges kvartfinale mot Sverige direkte kl.06 i morgen tidlig

BEIJING (Dagbladet.no): Den svenske keeperlegenden Mats Olsson forbereder seg til tirsdagens kvartfinale mellom Norge og Sverige i OL.

Han studerer skyttere, veileder målvaktene og gir dem den støtten de ønsker og trenger før den viktige kampen.

De norske altså. Det er de norske målvaktene Olsson er trener for. Han lover at han ikke vil ha problemer med kvartfinalefølelsene sine mot Sverige.

- Det er jo Sverige vi møter, men jeg har jobbet lenge med Marit Breivik og de norske jentene nå. Derfor har jeg personlig større følelser for denne gjengen enn det svenske laget, sier han til Dagbladet.no.

Bonus for Sverige

Olsson er en viktig støttespiller for Katrine Lunde Haraldsen og Kari Aalvik Grimsbø i forberedelsen av og under mesterskapene.

Han er også hovetrener for det potugisiske herrelandslaget, og det er derfor ikke første gang han skal møte Sverige.

NORSK HJERTE: Mats Åke Olsson har ingen problemer med å hjelpe de norske målvaktene til suksess mot moderlandet Sverige. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX
NORSK HJERTE: Mats Åke Olsson har ingen problemer med å hjelpe de norske målvaktene til suksess mot moderlandet Sverige. Foto: ERIK JOHANSEN/SCANPIX Vis mer

- Det er nok mer spesielt de gangene jeg har møtt Sverige med Portugal, men vi har ikke møttes i noe mesterskap, det har bare vært treningskamper, sier Olsson.

Den tidligere målvakten sto mellom stengene i glansdagene til Sverige. Han tror det kunne blitt en annen kvartfinaleopplevelse, hvis forutsetningene hadde vært annerledes.

- Sverige har jo gjort det fantastisk i mesterskapet, og de er veldig fornøyd over å ha kommet så langt. Dette er en bonuskamp for dem. Det hadde vært litt annerledes om vi hadde møtt dem i gruppespillet og de var avhengige av to poeng.

Mangler OL-gull

Etter den norske seiren mot Romania i går, møtte han store deler av det svenske støtteapparatet i korridorene på Olympic Sports Center Gymnasium. Svenskene studerte den norske kampen nøye, for de visste de ville møte enten Norge eller Romania i kvartfinalen.

Det ble slengt noen kommentarer fra den svenske leiren til Olsson.

- Jeg snakket litt med Ulf Schefvert (Sveriges trener), men han har jo vært i samme situasjon. Han har tidligere vært trener både for Hellas og Danmark, sier Olsson.

- Vil det være mer overraskende med svensk seier mot Norge nå, enn det var da de norske gutta slo Sverige i VM i 2005?

- Større følelser for Norge enn Sverige

- Ja, det vil det nok være. I Tunisia var Norge allerede et ferdig lag, med mange rutinerte spillere. Sverige holdt på med et generasjonsskifte, akkurat som de svenske damene nå.

Og de svenske damene er nå et hindre Mats Olsson vil over.

- Jeg vant aldri OL-gull som spiller, så det hadde vært gøy å få vært med på det.

PS! Mats Olsson er ikke den eneste svensken i det norske støtteapparatet. Mia Hermansson Høgdahl er videoanalytiker, men hun var opptatt med å analysere svenskene (!) under mandagens pressetreff.