Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Større medaljekandidat

BRISBANE (Dagbladet): - Jeg blir forbanna når toppidrettsutøvere dummer seg ut. Ut fra det Pål Arne selv har fortalt meg, er det en helt uakseptabel oppførsel. Samtidig skal du ikke se bort fra at han er en større medaljekandidat nå enn noensinne, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter lange telefonrunder i går ga Stensbøl sin aksept til at Fagernes stiller i OL. Og når den avgjørelsen først var tatt, begynte «operasjon tåkelegging».

- Fagernes kommer, han skal konkurrere. Da er det vår oppgave å sørge for at han kan forberede seg best mulig, sier Stensbøl.

Det betyr: Fagernes kommer ikke til å reise til Brisbane som planlagt. Han kommer til å få nye flybilletter, med hemmelige avgangstider og hemmelig ankomstflyplass.

Hemmelig

- Jeg skal love pressen at han kommer til å være tilgjengelig like etter at han kommer til Australia. Men vi ønsker ikke å fortelle hvor han lander eller når han kommer, sier Stensbøl.

Mens han snakker med Dagbladet må han stadig ut på gangen og snakke i mobiltelefonen og for å sende tekstmeldinger.

- Nå er alt i orden. Alt er arrangert. Dere kommer ikke til å finne ut når han kommer eller når han lander, sier han etter den siste telefonen.

- Så Fagernes får et spesial-opplegg?

- Det kan du være sikker på. Men som sagt, han kommer til å stille opp. Når han har gjort det, vil jeg innstendig oppfordre presse og opinion til å gi ham et pusterom til OL er over.

- Hva skjer etter OL?

- Da skal vi ha en lang, lang prat. Det skal vi forresten ha når han kommer hit også.

- Forstår du at noen synes det er feil at han får delta?

- Jeg forstår godt at nordmenn reagerer når et idrettsforbilde de ser opp til så til de grader dummer seg ut. Men jeg kan ikke ta stilling til verken skyld eller hendelsesforløp, men jeg beklager på vegne av norsk toppidrett at utøvere oppfører seg slik vi har sett eksempler på den siste uken.

Dummet seg ut

- Hvordan vil Fagernes bli behandlet her?

- Så lenge politiet etterforsker saken er det vår plikt å gi Pål Arne all den støtte han kan få. Det vil vi også gjøre. Det betyr ikke at vi aksepterer oppførselen, men det er jobben vår å ta vare på utøvere i alle situasjoner. Og Pål Arne skal ha respekt for at han innrømmer at han har dummet seg ut. Han har ikke prøvd å bagatellisere episoden.

- Tror du Fagernes' egne sjanser svekkes nå?

- Nei, tvert imot. Jeg tror dette kan gjøre ham til en enda større medaljekandidat enn han allerede var.

- Er det da slik å forstå at det som skjedde var bra?

- Overhodet ikke.