VM-KAMP IGJEN: Her er Cecilia Brækhus i klinsj med danske Vinni Skovgaard, en kamp den norske jenta vang. Foto: AP/Axel Heimken
VM-KAMP IGJEN: Her er Cecilia Brækhus i klinsj med danske Vinni Skovgaard, en kamp den norske jenta vang. Foto: AP/Axel HeimkenVis mer

Større muskler og mindre fett for Cecilia

Ladet opp til VM-kamp med juling.

|||

Cecilia Brækhus er klar for sin 14. proffkamp og sitt tredje tittelforsvar med både større muskler og mindre fett på kroppen.

- Jeg lå 800 gram over matchvekt da jeg veide meg torsdag morgen. Det er helt perfekt, forteller Brækhus til NTB.

Vekten viste 67,6 kilo. Det betyr at hun er gått opp noen kilo siden hun forsvarte titlene sine mot amerikanske Amy Yuratovac og italienske Lucia Morelli.

- Jeg er blitt litt tyngre. Muskelmassen er blitt større samtidig som fettprosenten er gått litt ned. Alt ser med andre ord helt flott ut. Jeg må da også innrømme at forberedelser og trening har gått helt som planlagt, sier Cecilia Brækhus.

- Dessuten har jeg fått mye mer ro over forberedelsene mine. Det kommer av at jeg har trent i Berlin helt fram til onsdag ettermiddag. Opplegget er at jeg ikke skal være framme i Herning før like før innveiingen torsdag ettermiddag.

Knallhardt

Ved siden av forsvar av weltervekttitlene i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC), skal hun også kjempe om den ledige tittelen i World Boxing Organisation (WBO). Mye står på spill, med andre ord.

- Jeg gleder meg enormt, for det er jo veldig lenge siden jeg var i ringen sist, men det kommer til å bli tøft. Det blir helt sikkert en slitekamp.

- Motstanderen min kommer til å satse alt. Hun vil å gå framover og slå så mye hun orker hele tiden, og hun har sagt at målet hennes er å ta med alle de tre VM-titlene hjem. Hun sier at dette er hennes sjanse, og jeg skjønner henne godt. Det er nok ingen tvil om at denne amerikanske jenta kommer til å møte meg uten respekt. Hun er kjempetøff, sier Brækhus.

Victoria Cisneros blir kalt «krigens dronning» i hjembyen Albuquerque i New Mexico. Hun har ingen direkte imponerende kampliste med bare fem seirer og åtte tap på sine 16 kamper, men hun har møtt mange av de beste. Blant annet gikk hun ti runder mot Holly Holm. Selv om det endte med poengtap, ble Brækhus motstander lagt godt merke til.

Mot mann

Da en av jentene i Sauerland-stallen meldte sykdomsforfall, fikk Brækhus en mannlig sparringpartner.

- Da fikk jeg litt juling, for sparringen ble tøffere, men jeg tror nok at jeg blir tøffere av det selv også. Jeg blir i alle fall bedre forberedt til møtet med Cisneros, forteller Brækhus.

- Jeg har forberedt meg veldig godt. De siste tre ukene er det blitt veldig mye sparring. Jeg har hatt tre tyske jenter, alle aktive proffboksere, til å hjelpe med sparringen. Det er blitt mange harde tak.

De som er interessert får også muligheten til å se Brækhus-kampen på TV. Sauerland har inngått avtale med Viasat etter at samarbeidet med TV 2 tok slutt, og Viasat Sport sender fra stevnet i Herning lørdag kveld.

- Det er kjempebra at folk får muligheten til å se meg, og for boksesporten i Norge betyr det veldig mye at jeg får slippe til på en av TV-kanalene, sier Cecilia Brækhus.

Den norske jenta bokser hovedkampen i Herning. Ved siden av Brækhus VM-kamp, står det fem andre kamper på programmet. Vinni Skovgaard som Brækhus slo i sin aller første VM-kamp, skal også i ringen mot Loli Munoz fra Spania.

(NTB)