Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Større press på Spurs og Arsenal

Blackburn vil til Champions League.

(Dagbladet.no:) I romjula lå Blackburn på den nederste halvdelen av Premier League. I år har imidlertid de blåhvite vist god form, og de har fortsatt sjansen til å kvalifisere seg til neste sesongs Champions League.

Blackburn har tre seire på rad, og fem på rad på hjemmebane.

- Vi har gjort det veldig bra på hjemmebane denne sesongen. Ikke bare når det gjelder resultatene, men også med tanke på spillet vårt, sier manager Mark Hughes til BBC.

Morten Gamst Pedersen & Co. har bare tapt to kamper på Ewood Park denne sesongen.

Én plass - fire lag

Blackburn ligger på 6. plass før kveldens kamp mot Wigan. Det er tre poeng opp til Tottenham på den viktige 4. plassen, men selv med seier i kveld vil ikke Blackburn passere Spurs.

Så fremt de ikke vinner med åtte mål ...

- Blackburn er et veldig godt lag. De hadde et rykte på seg for å være et hardtspillende lag, men de har veldig, veldig gode spillere. Mark har gjort en fantastisk jobb, skryter Wigan-manager Paul Jewel overfor nyhetsbyrået PA.

SPILLER FOR CHAMPIONS LEAGUE: Morten Gamst Pedersen har scoret 10 Blackburn-mål denne sesongen. Foto: EPA
SPILLER FOR CHAMPIONS LEAGUE: Morten Gamst Pedersen har scoret 10 Blackburn-mål denne sesongen. Foto: EPA Vis mer

Men det er mange som kjemper om 4. plassen. Arsenal har også en kamp til gode på Tottenham, og vil passere dem med ett poeng med seier i hengekampen.

Bolton på 7. plass har også Champions League-muligheter. De er sju poeng bak Spurs, og har spilt to kamper mindre.

Tro og selvtillit

Mark Hughes håper nå at spillerne skal takle presset og fullføre sesongen i samme stil som de har gjennomført den så langt.

- Det er vanskelig å si hvordan det kommer til å gå, for spillere reagerer ulikt på press og spenning, sier han til PA.

Derfor bruker han mye tid på å overbevise spillerne om at de er gode nok til å løfte Blackburn opp mot gamle høyder igjen.

- Det er det handler om til slutt - tro og selvtillit. Og du skal ikke se bort fra at presset er større på Spurs og Arsenal, og det kanskje kan frigjøre oss litt. Vi skal gjøre alt vi kan for å klare å kvalifisere oss, sier Blackburn-manageren.

PS! Som Dagbladet.no har skrevet tidligere er det ikke sikkert at 4. plassen vil gi Champions League-spill. Hvis Arsenal vinner Champions League, får de uansett den fjerde engelske CL-plassen.

HAR TRUA: Blackburn-manager Mark Hughes satser på at de skal komme seg til Champions League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media