«Større prestasjon å bli RBK-spiller enn proff.»

Tor Trondsen er klar for Rosenborg. 23-åringen er seinest på plass på Lerkendal 1. august neste år. Får RBK akutt behov for en forsvarsspiller, kan han bli hentet før.

Midtstopperen, som har imponert i mossetrøya de siste to sesongene, er godt fornøyd med overgangen. Molde har forsøkt å kytte til seg Trondsen og også utenlandske klubber har vist interesse for trønderen.

- Det er godt å bli ferdig med alle spekulasjoner. Nå er det bare å gi alt for Moss fram til jeg blir Rosenborg-spiller, sier Trondsen til Dagbladet.

Guttedrømmen

Overgangssummen kan totalt bli 8 millioner kroner. RBK betaler 5,5 millioner når Trondsen flytter nordover, og må ut med ytterligere 2,5 millioner kroner når Trondsen runder 50 kamper i svart og hvitt.

- Er det guttedrømmen som går i oppfyllelse?

- Ja, det har for så vidt blitt drømmen etter hvert. Jeg mener det er en mye større prestasjon å bli Rosenborg-spiller enn å bli proff i utlandet, sier Trondsen, som har skrevet fire og et halvt års kontrakt med Norges beste fotball-lag.

Lønnshopp

Trondsen vokste opp et kvarters gange fra Lerkendal stadion. Han har tidligere spilt for Trondheim-klubbene Utleira og Nardo.

Trondsen kan vente seg et betydelig lønnshopp. Hvor mange kroner han går opp i lønn, vil han likevel ikke si noe om.

- Jeg er kjempefornøyd med avtalen, sier Trondsen.

Nå skal han gjøre hva han kan for å utvikle seg videre i Moss før han tar opp kampen med Rosenborgs solide midtstopperduo, Bjørn Otto Bragstad og Erik Hoftun.

- Det blir tøft. Jeg mener de er Norges to beste midtstoppere.