Verdenscupåpning i Levi:

Større satsing: Nå får Aksel sju flere med på laget

Økonomien på alpinlandslaget har bedret seg. Tre verdenscupdebutanter i Levi til helgen.

STØRRE SATSING: Aksel Lund Svindal har nå flere landslagskollegaer med seg på laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STØRRE SATSING: Aksel Lund Svindal har nå flere landslagskollegaer med seg på laget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Satsingen på alpinlandslaget har økt betraktelig de siste årene. I 2012 var det totalt 21 utøvere, i år er tallet 38. Bare fra i fjor er det stor forskjell. Sju flere utøvere er tatt ut på landslaget i forkant av årets renn.

I 2010 var det bare Aksel Lund Svindal som jevnt vant skirenn og Kjetil Jansrud som var på pallen i ny og ned. Ingen jenter var med i toppen eller på bredden. I 2011 var det i tillegg anstrengt økonomi som gikk utover satsingen på europalaget.

Årets uttak er nå gjort fra et rent sportslig perspektiv. På grunn av de gode resultatene har også det økonomiske blitt bedre.

– Uttaket er gjort med tanke på de sportslige resultatene, vi har ingen spesielt stor vekst i økonomien i år, som igjen gjør at vi må prioritere aktivitet knallhardt, sier Claus Ryste, sportssjef for alpinlandslaget.

– Gode resultater gir bedre økonomi, legger han til.

Tynn sponsorrekke

Dagbladet har tidligere fortalt at Alpinlandslaget hadde store problemer å skaffe ny sponsoravtale. Dersom det ikke kom på plass en ny sponsor kunne satsingen på europacuplagene ryke. I 2011 var Lars Elton Myhre nærmest ute av landslagsvarmen, rett og slett fordi landslaget ikke hadde råd til å la han trene sammen med de andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer