Større satsing på breddefotballen

- En fantastisk avtale, som gleder mitt fotballhjerte, sier Semb.

GLEDER SEG OVER AVTALE: Nils Johan Semb gleder seg over at NFF har skrevet under en ny samarbeidsavtale med Statoil.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
GLEDER SEG OVER AVTALE: Nils Johan Semb gleder seg over at NFF har skrevet under en ny samarbeidsavtale med Statoil.Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.Vis mer

Norges Fotballforbund (NFF) har inngått en ny samarbeidsavtale med Statoil som totalt sett innebærer at tiltakene for aldersbestemte landslag øker med 35-40 prosent i 2011.

Avtalen er på 40 millioner kroner over tre år. Det spesielle med denne avtalen kontra den forrige er at i denne er midlene mer øremerket morgendagens menn.

- Dette er en fantastisk avtale og gleder mitt fotballhjerte, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Dette gir mange gutter og jenter muligheten til å få drømmen sin i oppfyllelse over hele landet. Avtalen favner bredt, og det blir hele tiden en spissing av talenter fra 13 år og fram mot toppen og A-landslaget, sa Semb.

Landslagskaptein Brede Hangeland overtar ambassadøravtalen etter Ole Gunnar Solskjær.

- Avtalen kan du godt si går fra bredde til Brede, sa Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør til Statoil.

- Jeg er både stolt, glad og ydmyk. Jeg ser fram til å være ambassadør sammen med blant andre Leif Ove Andsnes, Kjetil André Aamodt og Bente Skari, sa Hangeland.

- Jeg kan ikke så mye om finkultur og vinteridrett, men kan en del om fotball. Selv har jeg gått fra en liten klubb som Vidar til Fulham og Premier League, sa Hangeland, som var på en kort visitt.

(NTB)