Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Større sjanse for at Saints klarer topp 4 enn Liverpool

Derfor er kveldens kamp viktigere for Liverpool.

MÅ UNNGÅ TAP: Kasper Wikestad mener kveldens kamp mellom Liverpool og Tottenham er viktigere for førstnevnte med tanke på topp-4. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
MÅ UNNGÅ TAP: Kasper Wikestad mener kveldens kamp mellom Liverpool og Tottenham er viktigere for førstnevnte med tanke på topp-4. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

Følg Liverpool -Tottenham i Dagbladets Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Det er flere Premier League-klubber som kniver om å komme blant topp 4 i Premier League. Chelsea har en luke på sju poeng ned til Manchester City, og de lyseblå har fire poengs forsprang ned til tredjeplassen.

I kveld møtes to av klubbene som kjemper om å få spille Champions League neste sesong - Liverpool og Tottenham.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad ser fram til kveldens kamp, som han mener har flere gode poenger.

- Det er en viktig kamp med tanke på fjerdeplassen. Det har blitt en veldig artig spissduell. Sturridge er kanskje klar til å starte igjen. Da er det to fremtidige England-spisser (Daniel Sturridge og Harry Kane journ.anm.). Liverpool spilte sin beste kamp for sesongen på White Hart Lane. Det er mange gode poenger i denne kampen, sier Wikestad.

Liverpool vant 3-0 i det omvendte oppgjøret, hvor Tottenham bare hadde ett skudd på mål.

Viktigere for Liverpool Premier League-eksperten peker på at det er viktigere for hjemmelaget å unngå tap i kveld, etter at Tottenham slo Arsenal, mens Liverpool spilte uavgjort mot naborival Everton i helga.

- Tottenham vil ha heng på fjerdeplassen med tap. For Liverpool kan avstanden opp bli sju poeng. Det er mulig å ta igjen, men da det begynner å bli en stor avstand. Så det er veldig viktig for Liverpool å ikke tape. Men det er ingenting som avgjøres i kveld, sier Wikestad.

- Hvordan tror du topp 4 ser ut i mai?

- For meg er det helt åpent. Jeg tror Chelsea og Manchester City er innenfor topp 4. Så har du Arsenal, Tottenham, Liverpool, Southampton og Manchester United. Jeg tror ikke West Ham er med. Hvem av de øvrige som klarer det er helt åpent. Slik det ligger an nå er det Liverpool som ligger dårligst an. Det kan fort endre seg, sier Wikestad.

Nærmere enn Liverpool Southampton har overrasket mange denne sesongen, og ligger for øyeblikket på en sterk tredjeplass. Klubben solgte unna flere av de beste spillerne før sesongen, men spiser likevel kirsebær med de store på imponerende vis.

- Du kan på ingen måte avskrive Southampton. De har vunnet på Old Trafford og slått Arsenal. De har vist at de kan være med hele veien. Spesielt etter at de reiste seg etter fire strake tap. Det er veldig sterkt. I tillegg har de et overkommelig program. Akkurat nå er det større sjanse for at Southampton klarer topp 4 enn Liverpool, sier Wikestad.

Sterling skadet Fra Liverpool-leiren kom det i dag dårlige nyheter for alle som holder med de røde. Raheem Sterling pådro seg en smell mot Everton, og spiller ikke kveldens kamp.

Dermed kan det være duket for en spissduell mellom Daniel Sturridge og Harry Kane. Førstnevnte har ikke startet en ligakamp siden august.