Haugesund-spiss Ibrahima Wadji utestengt i 14 måneder

Større skandale enn Johaug

Dommen mot Haugesund-spilleren Ibrahima Wadji er en god anledning til å jobbe mer for å få riktigere straffeutmåling for brudd på dopingreglene.

FOR STRENGT: Heller ikke Ibrahima Wadji har gjort noe han skal skamme seg for. Nå må idretten skille bedre mellom dopingsvindel og tilfeldige brudd på dopingreglene. FOTO: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.
FOR STRENGT: Heller ikke Ibrahima Wadji har gjort noe han skal skamme seg for. Nå må idretten skille bedre mellom dopingsvindel og tilfeldige brudd på dopingreglene. FOTO: Jan Kåre Ness / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED utestengelsen av den første norske fotballstjernen for brudd på dopingreglene, har idrettsbevegelsen fått en test på om den har lært noe av Therese Johaug-saken. Det ser ut til å bli en utfordring.

For når Haugesunds spiss Ibrahima Wadji er blitt utestengt i 14 måneder av Påtalenemnda til Antidoping Norge på det nemnda selv definerer som «ubetydelig skyld», er det en svært røff straff.

Domspapirene er ennå ikke offentliggjort. Likevel er det grunn til å tro at den internasjonale reaksjonen på den norske dommen mot Therese Johaug svever som som et spøkelse i bakgrunnen:

  • Norske antidopingmyndigheter vil helst ikke få et nytt prestisjenedelag internasjonalt.

Men akkurat den sjansen fortjener Ibrahima Wadji like mye som Therese Johaug.

DET prinsipielt viktige også i denne saken er å få satt søkelys på det etiske avgrunnen mellom dopingsvindel og sløve brudd på dopingreglene. Det var her det glapp for flere både i og utenfor Norge under debatten rundt straffeutmålingen for Johaug. De ble så ivrige på å sette det sensasjonelle dopingstempelet på nasjonalikonet Therese, at de ikke innså hvor vesentlig en slik differensiering er for å begrense jukset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer