Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Større Tour-sjanse for flere nordmenn

- Vi får sykle alle de største rittene.

ILDDÅP: Sondre Holst Engers første hele sesong som sykkelproff i utlandet kan gi mange møter med de største stjernene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ILDDÅP: Sondre Holst Engers første hele sesong som sykkelproff i utlandet kan gi mange møter med de største stjernene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Torsdag kveld kom bekreftelsen fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI): Sondre Holst Engers lag er innvilget WorldTour-lisens for 2015-sesongen.

Det betyr ikke bare at 20-åringen får muligheten til å være med i flere prestisjetunge ritt. Opprykket fra prokontinentalt nivå til WorldTour betyr at IAM Cycling og lagets norske sykkeltalent får innpass i alle de største internasjonale rittene.

Dermed kan også Sondre Holst Enger håpe på en plass i eksempelvis Tour de France og Giro d'Italia, eller i monumentklassikere som Milano-Sanremo, der landsmann Alexander Kristoff gikk helt til topps i vår.

- Jeg var forberedt på at søknaden skulle bli godkjent. Det var helt som vi ventet. For laget betyr det at vi får sykle alle de største rittene, som for eksempel Tour de France, konstaterer Holst Enger i samtale med procycling.no.

Avslappet
Nyheten om arbeidsgiverens nye status tas imot med stoisk ro hos unggutten fra Horten. Han står overfor sin første fulle sesong som proffsyklist når kalenderen går over i 2015.

• Les også: Tour de France i fare for Kristoff

Selv om sjansene til å være med i WorldTour-rittene blir mange, vil ikke Holst Enger gape over for mye. For ham spiller det ikke så stor rolle hvor han stiller til start neste år.

- Det er det samme for meg om vi er på WorldTour eller er et prokontinentallag. Jeg får sykle store løp uansett. Det er egentlig det jeg gleder meg mest til neste sesong, sier han til procycling.no.

Han hevder å ikke ha noen spesielle ønsker på sykkelkalenderen neste år.

Seks nordmenn øverst

Verdens største sykkelritt eller ikke, med IAM Cycling inne blant de ypperste profflagene i verden kan norske sykkelfans håpe å se enda en nordmann konkurrere blant de største stjernene.

Som ventet fikk også Alexander Kristoffs og Sven Erik Bystrøms arbeidsgiver, Katjusja, innvilget World Tour-søknaden. Det samme gjelder for Team Sky, der Lars Petter Nordhaug gjør comeback neste sesong, og Lotto Soudal med Vegard Breen i stallen.

Også den ferske utenlandsproffen Kristoffer Skjerping og hans Team Cannondale-Garmin fikk klarsignal til de aller største rittene i sykkelsporten.

• Les også: TDF-nei gir Kristoff VM-problemer

Edvald Boasson Hagens MTN Qhubeka sykler 2015-sesongen med status som prokontinentalt lag, og er dermed plassert på nest høyeste nivå i det internasjonale sykkelforbundets hierarki.

Rudsbygdingens arbeidsgiver må følgelig satse på å få invitasjoner fra de største rittarrangørene på UCI-kalenderen. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling