Større Tour-sjanse for flere nordmenn

- Vi får sykle alle de største rittene.

ILDDÅP: Sondre Holst Engers første hele sesong som sykkelproff i utlandet kan gi mange møter med de største stjernene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ILDDÅP: Sondre Holst Engers første hele sesong som sykkelproff i utlandet kan gi mange møter med de største stjernene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Torsdag kveld kom bekreftelsen fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI): Sondre Holst Engers lag er innvilget WorldTour-lisens for 2015-sesongen.

Det betyr ikke bare at 20-åringen får muligheten til å være med i flere prestisjetunge ritt. Opprykket fra prokontinentalt nivå til WorldTour betyr at IAM Cycling og lagets norske sykkeltalent får innpass i alle de største internasjonale rittene.

Dermed kan også Sondre Holst Enger håpe på en plass i eksempelvis Tour de France og Giro d'Italia, eller i monumentklassikere som Milano-Sanremo, der landsmann Alexander Kristoff gikk helt til topps i vår.

- Jeg var forberedt på at søknaden skulle bli godkjent. Det var helt som vi ventet. For laget betyr det at vi får sykle alle de største rittene, som for eksempel Tour de France, konstaterer Holst Enger i samtale med procycling.no.

AvslappetNyheten om arbeidsgiverens nye status tas imot med stoisk ro hos unggutten fra Horten. Han står overfor sin første fulle sesong som proffsyklist når kalenderen går over i 2015.

• Les også: Tour de France i fare for Kristoff

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer