<strong>TOPPSCORER:</strong> Sammen med lagkamerat Justin Meram er Ola Kamara (bildet) toppscorer for Columbus Crew. Begge to har åtte mål på 16 kamper i år. Foto: Joe Maiorana / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
TOPPSCORER: Sammen med lagkamerat Justin Meram er Ola Kamara (bildet) toppscorer for Columbus Crew. Begge to har åtte mål på 16 kamper i år. Foto: Joe Maiorana / USA TODAY Sports / NTB Scanpix Vis mer

Storscoreren Ola Kamara tviler på landslagsframtida: - Tror ikke sjansene mine er der lenger

Nordmannen bøtter inn mål i MLS, men har foreløpig ikke blitt belønnet med landslagsuttak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 27 år gamle Ola Kamara har rukket å dra på seg flere drakter i løpet av fotballkarrieren sin, både i Norge og utlandet.

Kamara ble hentet fra Frigg til Stabæk i 2006, og har seinere spilt for blant annet Strømsgodset, Austria Wien og Molde. Men i februar 2016 forlot han Norge nok en gang, da han tok med seg samboeren og sønnen og flyttet til USA etter å ha signert for Columbus Crew.

<strong>FØR DEBUTEN:</strong> Dette bildet av Ola Kamara i den norske landslagsdrakta ble tatt kort tid før debuten på a-landslaget i 2013. OSLO 20131009. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FØR DEBUTEN: Dette bildet av Ola Kamara i den norske landslagsdrakta ble tatt kort tid før debuten på a-landslaget i 2013. OSLO 20131009. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Men det å flytte til USA og satse på fotball er ikke alltid positivt. For selv om Kamara har «bøtta inn» mål i Major League Soccer (MLS) og vært viktig for Columbus Crew, har han ikke fått dra på seg landslagsdrakta siden september 2014.

- Jeg regnet på en måte med at jeg ikke ville være så heit i diskusjonen da jeg flytta til USA, sier Ola Kamara til Dagbladet.

27-åringen ser hvert eneste år at spillere fra andre nasjoner blir tatt ut på sine respektive landslag, selv om de spiller i MLS.

- Rart

At han selv ikke har blitt tatt ut på tre år, er åpenbart kjipt. At verken Per-Mathias Høgmo eller Norges nye landslagssjef, Lars Lagerbäck, har vært i USA for å se på ham spille, er ikke noe bedre.

- Per Mathias sa han hadde sett video herfra i hvert fall. Men jeg synes det er rart man ikke kommer og ser oss spille live her borte, sier en skuffet Kamara.

Han har samtidig litt forståelse for at Lagerbäck ikke tok ham ut denne gangen, fordi svensken har hatt relativt kort tid på seg med å ta ut et lag.

- Det er kanskje mer naturlig på den måten det har blitt gjort der nå. Men jeg er sikkert ikke stor nok uansett, eller kanskje jeg rett og slett ikke er typen de leter etter.

- Men Norge har ikke kvalifisert seg til et mesterskap på nesten 18 år. Burde man ikke teste ut litt andre spillere da?

- Jo. Jeg synes jo man skal velge de spillerne som er best, det er det landslag handler om, sier Oslo-gutten.

- Du så vel den lista?

Hvilken av spillerne i den siste norske landslagstroppen som er absolutt best, er nok altfor vanskelig å si. I troppen med 24 spillere som ble tatt ut for en drøy måned siden var det flere velkjente spillernavn, som for eksempel Rune Almenning Jarstein, Jo Inge Berget, Ole Selnæs og Tarik Elyounoussi.

I tillegg hadde Lagerbäck tatt ut fire debutanter med Bjørn Maars Johnsen, Mathias Dyngeland, Birger Meling og Ohi Omoijuanfo i troppen. Men altså ingen Ola Kamara.

- Du så vel den lista på Twitter, spurte Kamara underveis i telefonsamtalen med Dagbladet om landslaget.

<strong>8 MÅL:</strong> Ola Kamara har scoret åtte mål på 17 kamper denne sesongen. Foreløpig leder Chicago Fire-spilleren Nemanja Nikolic toppscorerlista med 13 mål på 16 kamper. FOTO: Joshua A. Bickel / The Columbus Dispatch / AP / NTB Scanpix
8 MÅL: Ola Kamara har scoret åtte mål på 17 kamper denne sesongen. Foreløpig leder Chicago Fire-spilleren Nemanja Nikolic toppscorerlista med 13 mål på 16 kamper. FOTO: Joshua A. Bickel / The Columbus Dispatch / AP / NTB Scanpix Vis mer

Flere mål enn de fire uttatte

For på mikrobloggnettstedet Twitter begynte et bilde å gå sin seiersgang etter uttaket. Det viste Lagerbäcks fire uttatte spisser: Ohi, Elyounoussi, Alexander Søderlund og Maars Johnsen, og antall mål de hadde scoret fra 28. mai 2016 til 30. mai 2017.

Totalt hadde de fire spillerne scora 23 mål. Ohi sto da med tolv av disse, mens Maars Johnsen sto med seks mål. Elyounoussi hadde fire, mens Søderlund hadde ett mål i det samme tidsrommet.

Og så, under de fire uttatte spillerne:

Ikke tatt ut for Norge: Ola Kamara 24 mål

Positivt overraska

Seinere i år fyller Kamara 28. Det betyr at han fortsatt har en god del år med toppfotball igjen, selv om han ikke lenger er en unggutt. Han håper Norge satser på unge spillere i framtida, men synes man i mellomtida også må jobbe med optimismen.

For det er ingen tvil om at det norske folket savner et mesterskap og et landslag som vinner kamper. Men det hjelper også med gode kamper, som for eksempel mot Tsjekkia.

Kamara følger landslaget tett, men denne kampen fikk han ikke sett. Han fulgte likevel med på liveoppdateringene fra kampen, og ble positivt overraska.

- Det er den første landskampen jeg ikke har fått sett herfra, så det var litt skuffende. Men det virka som om Norge var kvikkere i andreomgangen, og jeg så på høydepunktene at Norge hadde skapt flere sjanser og hadde gode muligheter til å vinne, sier Columbus Crew-proffen.

- Tøft

Oslo-gutten fortsetter å følge landslaget fra USA, og håper en dag på å bli tatt ut og få spille med den røde, hvite og blå drakta. Men han tror ikke det skjer igjen.

- Jeg tror det blir tøft å få en plass på laget når jeg ikke var der nå. Jeg tror ikke sjansene mine er der lenger, sier han en smule oppgitt.

Uansett vil han fortsette å gjøre jobben sin i USA, og dersom han en dag blir belønnet med landslagsuttak igjen, vil det hele være en stor bonus.

- Jobben min er jo uansett her. Man har alltid lyst til å spille på landslaget, så det er jo litt kjipt sånn sett. Men fotballivet mitt er bra, og jeg lever livet her, avslutter Kamara.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer