Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storseier i Hårsakers 100. landskamp

Banket Sverige.

Sverige - Norge 19-27. Vigdis Hårsaker kronet sin kamp nummer 100 med flagget på brystet med solid seier over Sverige torsdag.

Byåsen-juvelen Vigdis Hårsaker spilte ikke sin beste kamp for Norge, men gjorde likevel tre mål i sin jubileumskamp.

- Vigdis er veldig varierende i prestasjonene. Hun trenger litt mer tid på å komme seg etter skadeavbrekket, sier landslagssjef Marit Breivik til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Skuddkonkurranse

Norge hadde god kontroll fra start til slutt også torsdag og vant med fire mål i begge omgangene. Til pause sto det 15-11 til Norge.

- Vi er litt mer utålmodige i avslutningsfasen i denne kampen. Det blir nærmest en skuddkonkurranse fra bakspillerne, uten nevneverdig uttelling på noen. Men vi jobber bra i returfasen og står godt i forsvar, forklarer Breivik.

Landslagssjefen hadde med hele seks nye spillere til Sverige for å la unge talenter få kjenne på det internasjonale nivået litt tidligere enn det de har fått tidligere. I tillegg får de muligheten til å se og lære av de etablerte spillerne.

Roser ungjentene

I 100: Vigdis Hårsaker (til høyre) og Linn J. Sulland hadde full kontroll på Sverige. Foto: SCANPIX
I 100: Vigdis Hårsaker (til høyre) og Linn J. Sulland hadde full kontroll på Sverige. Foto: SCANPIX Vis mer

Av ungjentene var det Henriette Sognæss fra Tertnes som imponerte mest torsdag. Hun gjorde tre mål og spilte jevnt.

- Sammen med Sognæss vil jeg trekke fram Camilla Herrem. Hun er utrolig kjapp og kvikk i kontringsfasen, sier Breivik om den unge Byåsen-spilleren.

Linn Jørum Sulland og Else-Marthe Sørlie Lybekk ble Norges toppscorere med fire mål.

Det norske kvinnelandslaget er delt i to tropper. Den andre troppen spiller kamp mot Ungarn fredag og lørdag.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling