Storseier med Hassan

Landslagsuttatte Hassan El Fakiri spilte hele kampen da Monaco banket sterke Lyon 4-1 i cupen.

Mandag fikk 26-årige El Fakiri plass i Åge Hareides tropp til neste ukes landskamp mot Nord-Irland, der han kan få sin debut. Onsdag spilte El Fakiri på høyre midtbane, og ikke på høyreback der han er blitt mest brukt i den franske toppklubben.

Men det var spanske Fernando Morientes som ble dagens store mann med et flott hat trick som sendte El Fakiri & co. til kvartfinale i den franske cupen.

Lyon var ute etter revansj for 0-3-tapet i seriekampen for en måned siden, og tok ledelsen ved brasilianske Giovane Elber etter 14 minutter.

Morientes sørget for balanse med en praktfull scoring like før pause. To headinger av den tidligere Real Madrid-spissen etter 58 og 61 minutter sendte Monaco i 3-1-ledelse. Kroatiske Dado Prso ordnet 4-1 fire minutter før slutt.

Monaco-trener Didier Deschamps er rasende på det tette kampprogrammet, og truet før kampen med å stille med reservelaget. Så ille ble det ikke, men flere faste spillere var plassert på benken.

Det gjorde storseieren enda mer imponerende.

(NTB-Reuters)

TRE MÅL:</B> Monacos Fernando Morientes scoret hat trick i kveld. Til venstre: Hassan El Fakiri. Foto: REUTERS/Eric Gaillard