Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storseier til United

Andy Cole scoret tre mål, og ga Manchester United en flott start på Champions League med hele 5-1 over Anderlecht på Old Trafford. I Barcelona gikk Leeds på en stjernesmell med 0-4 mot det spanske storlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les referatene fra alle CL-kampene

  Manchester United startet Champions League på best tenkelige måte med utklassing av det belgiske mesterlaget Anderlecht. Hele 5-1 vant United etter tre mål av Andy Cole og et hver av Dennis Irwin og Teddy Sheringham.

  Coles første kom på en heading etter innlegg fra Giggs, mens det andre var et resultat av en mislykket klarering fra Lorenzo Staelens. Hat-tricket ble fullført 18 minutter før slutt da Cole headet over De Wilde etter et presist innlegg fra Beckham.

  Leeds rundspilt


  For Leeds ble det derimot ikke noen hyggelig debut i Champions League. Hele 4-0 tapte David O'Learys menn mot et heltent Barcelona på Nou Camp. Et langskudd fra Rivaldo, et susende frispark fra Frank De Boer og to scoringer fra Patrick Kluivert sørget for fullstendig utklassing av et skaderammet Yorkshire-lag. Faktisk kunne seieren vært enda større om spanjolene hadde vært mer effektive foran mål.

  I resten av Europa var det duket for skikkelig målfest. I Tyskland vendte Hamburg SV 1-3 til 4-3 mot Juventus, men Fillipo Inzaghis tredje mål for kvelden berget uavgjort for italienerne i sluttminuttet. Ellers verdt å merke seg er at HSVs keeper Hans-Jurg Butt scoret på straffe for tyskerne.

  I Milano tok Besiktas ledelsen på straffe mot Milan etter en hands fra Thomas Helveg. Milan reiste seg imidlertid mesterlig, og scoringer fra Philip Cocu, Olivier Bierhoff og Andrej Shevchenko (2) sørget for en komfortabel 4-1 seier til det italienske storlaget.

  Norsk scoring


  Ellers slo PSV Dynamo Kiev i Eindhoven etter at ukrainerne hadde tatt en tidlig ledelse, mens Panathinaikos og Deportivo La Coruna spilte uavgjort 1-1.

  I Rosenborgs gruppe vant Bayern Munchen oppskriftsmessig 3-1 borte mot Helsingborg, som reduserte på overtid ved tidligere Tromsø-spiller Bjørn Johansen.

HATTRICK: Andy Cole scoret tre ganger mot Anderlecht.
UTKLASSING: Rivaldo scoret det første målet i 4-0 seieren over Leeds.