Storseier tross Gros bom-kveld

Hammerseng og Leganger debuterte for Larvik.

DEBUTERTE: Gro Hammerseng og Cecilie Leganger debuterte i kveld for Larvik. Foto: TORBJØRN BERG
DEBUTERTE: Gro Hammerseng og Cecilie Leganger debuterte i kveld for Larvik. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

||| LARVIK (Dagbladet): Larvik - Tertnes 34-19.

Suverene Larvik hadde som ventet ingen problemer mot Tertnes i kveldens serieåpning.

De fra før overlegne vestfoldingene ble i sommer forsterket av Cecilie Leganger, Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Linn-Kristin Riegelhuth og Thea Mørk - og det står omtrent LHK på de norske trofeene allerede.

- Det var varierende i kveld og det er vel en typisk åpningskamp. Alle vil kjenne litt på ballen og prøve seg fram. Vi har en del å hente angrepsmessig, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Stjernebenk Trolig er det først i Champions League Larvik får testet seg skikkelig.

Forrige sesong ble det bråstopp mot Viborg i semifinalen - nå vil Larvik ta det siste steget.

Og for å illustrere hva slags mannskap Larvik har: Blant dem som startet kveldens kamp på benken var profiler som Linn-Kristin Riegelhuth, Karoline Dyhre Breivang og Lene Rantala. Klubben har også landslagsspillerne Tine Stange og Katja Nyberg ute med skade.

SCORINGSMASKIN: Heidi Løke fortsetter å score på bestilling. Foto: TORBJØRN BERG
SCORINGSMASKIN: Heidi Løke fortsetter å score på bestilling. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Larvik skaffet seg tidlig en komfortabel ledelse mot Tertnes, og det ble derfor aldri spennende - selv om det etablerte angrepsspillet var litt rustent.

12 Løke-mål Kontringsspillet - en av Larviks største styrker - satt derimot som et skudd.

Som vanlig var Heidi Løke den store scoringsmaskinen framover på banen, linjespilleren ga seg ikke før hun hadde banket inn 12 mål bak Sakura Hauge.

Hammerseng traff ikke like bra i sin retur til norsk klubbhåndball. Playmakeren bommet på tre skudd og den ene gangen hun fikk nettkjenning ble hun avblåst for tramp.

- Jeg får trene litt mer på skuddene. Jeg tenkte jo at «nå traff jeg endelig», men så ble jeg avblåst. Vi gjør mye bra i perioder, men det er sjelden du spiller årets kamp i en åpningskamp, sier Hammerseng til Dagbladet.