Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storseier

Innbytter Jamie Vardy og Harvey Barnes scoret to mål hver da Leicester trygget 3.-plassen i Premier League med hele 4-0 over Aston Villa mandag kveld.

FEIRET: Harvey Barnes jubler sammen med lagkameratene. Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Harvey Barnes jubler sammen med lagkameratene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vardy hadde spilt bare fire minutter da han satte inn 2–0 på et straffespark et lite kvarter ut i 2. omgang.

Men målshowet hadde startet allerede før pause. 40 minutter var spilt da Leicester tok fortjent ledelsen, og det skjedde på et smykke av en overgang.

Marc Albrighton fikk tak i ballen på egen banehalvdel og sendte i vei en nydelig pasning til Harvey Barnes. Han oppdaget at Aston Villas keeper Pepe Reina var på en håpløs bærtur, og Barnes hadde en lett jobb med å runde Reina og sette ballen i det åpne buret.

Det keeperspillet til innleide Reina var av det svært svake slaget og var nok heller ikke lett å se på for nordmannen Ørjan Nyland, keeperen fra Volda som satt på benken for Aston Villa i denne kampen.

2-0 kom på det nevnte straffesparket, og målet ble satt inn av innbytter Jamie Vardy. Han hadde bare vært på banen i noen få minutter da han scoret.

Straffesparket kom etter at både dommeren og VAR mente at Tyrone Mings handset da han brukte det så ut som skuldra i forsøket på å stanse en crosspasning.

16 minutter senere satte Vardy inn sin PL-scoring nummer 19 for sesongen. Det kom etter meget svakt forsvarsspill av bortelaget fra Birmingham.

4–0 kom i det 85. minutt. Igjen var det Marc Albrighton som satte opp Harvey Barnes, og Barnes var kald og rolig da han satte inn sitt andre for dagen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!