Størseth og Undset mot gull

Steffen Skår Størseth og Kjetil Undset er der de skal være. Torsdag tok de en lett seier i semifinalen i dobbeltsculler, og nå skal det satses maksimalt i lørdagens finale.

- Vi legger opp til et skikkelig hardkjør, så får vi se hvor langt det holder. Vi har alt å vinne og er nødt til å satse knallhardt fra start, mener Kjetil Undset (28).

I torsdagens semifinale festet de grepet på konkurrentene nærmest fra første åretak. Ved 500 meter var de godt over halvsekundet foran toeren, og nordmennene ledet fram til målpassering.

På det meste var Størseth og Undset 1,73 sekunder foran nærmeste båt, og i mål var avstanden til toer Danmark 1,17. Polen sikret seg den siste finaleplassen, men ble slått med over fire sekunder av den norske båten.

Man blir ikke rik av å drive med roing, men skulle det bli medalje på Stavanger-båten lørdag, blir det noen kroner i kassa. To sponsorer blar opp 100.000 kroner hver for gull, 50.000 for sølv og 25.000 kroner for bronse. Potten deles likt mellom utøverne og forbundet.