Størseth-rock under tidenes show

Roeren Steffen Skår Størseth sørget for rock'n'roll under OL-åpningen i går. Iført Norges grå OL-dress satte han farge på ankomsten med sine gjøglerier til publikum.

Sydney-OL åpnet som en fantastisk drøm på gigantiske Stadium Australia i går. Aldri har verden sett maken. Millenniumlekene åpnet med fart, spenning og drama i en passe blanding, der australierne ikke hadde spart på noe. Det ble et fyrverkeri av lyd, lys, musikk og farger som overgår alt annet som er vist av åpningsseremonier i OL-historien. Kanskje med et lite unntak av Lillehammer-OL i 1994.

Det klaffet for Australia på åpningen. Ja, det klaffet så til de grader at de australske arrangørene allerede har sikret seg gull. En hel verden lot seg imponere av det flotte showet, sammen med 110 000 tilskuere på tribunene på gigantstadionet.

Og da friidrettsstjernen Cathy Freeman tente OL-ilden - stående midt i et flammehav - var den australske oppvisningen total.

12600 frivillige og profesjonelle utøvere var i aksjon for å få festen avviklet. De ble støttet av 4600 mennesker som arbeidet bak scenen. 99 tonn lysutstyr ble brukt for å lose showet vel i havn.