Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pierre-Emerick Aubameyang syk foran Arsenal-debuten

Storsigneringen syk - debuten må trolig vente

Arsène Wenger kan bli nødt til å vente med å vise fram sin nye stjernespiss Pierre-Emerick Aubameyang i kamp. Fredag var 28-åringen syk og trente ikke.

File photo dated 10-08-2014 of Borussia Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang.
File photo dated 10-08-2014 of Borussia Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aubameyang ble hentet fra Borussia Dortmund onsdag for drøyt 600 millioner kroner. Det var ventet at han ville debutere mot Everton lørdag, men kanskje kommer kampen for tidlig.

- Aybameyang var syk i dag, så han må vurderes, sa Wenger fredag.

Arsenal håper at Aubameyang vil gjenoppta sitt tidligere fruktbare samspill med Henrikh Mkhitaryan, som ble hentet fra Manchester United i bytteavtalen som sendte Alexis Sánchez til Old Trafford. De to spilte sammen i Borussia Dortmund.

Wenger var uvanlig aktiv i overgangsvinduet. Olivier Giroud ble solgt til Chelsea, mens Theo Walcott forsvant til Everton. Sistnevnte får sjansen til å si takk for sist i lørdagens kamp.

Innviklet

Arsenal-manageren fikk fredag spørsmål om trekantspillet mellom Arsenal, Chelsea og Borussia Dortmund som gjorde at Aubameyang-avtalen gikk i boks.

- Det var vanskelig fordi Dortmund trengte en erstatter. Det var en innviklet avtale som løste seg da vi sendte Giroud til Chelsea og de sendte (Michy) Batshuayi til Dortmund. Vi hadde ikke mye tid, og det var stor spenning helt til det løste seg.

En hektisk uke for Wenger ble rundet av da Mesut Özil signerte en ny treårskontrakt torsdag.

Ville mer

- Mange trodde Özil ikke ville binde seg, men det var godt nytt for Arsenal. Det er alltid godt å greie å beholde spillere av hans kaliber, sa Wenger.

Han innrømmet at han ikke fikk utrettet alt han ønsket i januarvinduet.

- Jeg ønsket å gjøre mer. Vi gjør det ikke godt nok defensivt, og der trengte vi forsterkning. Målet vårt er å komme i topp fire, og da må vi bli bedre både offensivt og defensivt, sa han.

Wenger greide ikke å styrke forsvaret. Han skal ha gjort sitt beste for å hente Jonny Evans fra West Bromwich, men uten hell.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!