Storskryt for Shampo

- Espen Knutsen blir en meget viktig spiller for oss, og vi vil gjøre alt for at han skal lykkes. Han er ekstremt hurtig, teknisk og en meget intelligent spiller. Disse kvalitetene oppveier mangelen på størrelse, sier trenerlegenden Dave King i Columbus Blue Jackets til Dagbladet.

Shampo var en av de første spillerne som signerte for den nystartede NHL-klubben Blue Jackets. Amerikanerne hadde selvsagt fått med seg nordmannens suksess i Djurgården.

- Jeg oppdaget Espen første gang for ni år siden da han spilte i Norge. Allerede da så jeg at han kom til å bli noe helt spesielt. I vinter så jeg ham tilsammen sju-åtte ganger. Han hadde knallsuksess på Sveriges beste lag, og var totalt sett den mest spennende spilleren i Elitserien. Det forteller ganske mye.
- For oss var det viktig å få underskriften hans, sier King.

Får tillit

- Tror du Espen har større forutsetninger for å lykkes i NHL nå enn for tre år siden?

- Det er det ingen tvil om. Nå vet han hva han går til. Dessuten er han bedre enn det han fikk vist i Anaheim.

- Hvorfor tror du det?
- Espen fikk aldri noen reell sjanse i sitt forrige NHL-opphold. Hos oss skal han få veldig mye istid for å vise hva han duger til. Det er viktig at han kan spille uten press og vite at han har tillit sjøl om det skulle gå tregt noen kamper.

Ny dimensjon

- Vi forventer ikke mirakler, men at han gir en dimensjon til vårt offensive spill, sier Dave King.

Canadieren er en av verdens mest meritterte ishockeytrenere - med ni sesonger i den canadiske sjefsstolen, før han var sjeftrener i Calgary Flames og Montreal Canadiens. Nå skal han lede en helt ny klubb med mange nykommere i NHL.

- Ingen forventer at vi skal vinne Stanley Cup. Vi vil heller ikke ut på markedet og kjøpe dyre stjernespillere. For oss er det viktigere å utvikle dem vi har. Den første sesongen håper vi å vinne så mye som mulig. Så kan vi kanskje snakke sluttspill om ett år, sier King.

  • Espen Shampo Knutsen møter på trening hos sin nye arbeidegiver Columbus Blue Jackets 7. september. Den første treningskampen spilles mot Pittsburg Penguins 15. september, mens klubben NHL-åpner hjemme mot Chicago Blackhawks 7. oktober.
  • Columbus Blue Jackets har 27 NHL-aktuelle spillere. Halvparten er europeere og flere av dem er uten NHL-erfaring. Mange er i samme situasjon som Shampo og prøver seg for andre gang etter et mislykket førsteopphold. Hjemmearenaen tar 18500 tilskuere.
<B>FÅR TILLITT:</B> - Allerede for ni år siden så jeg at Espen Knutsen kom til å bli noe helt spesielt, sier trenerlegenden Dave King i Columbus Blue Jackets.