Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storskytterens dilemma etter bragden

- Jeg sliter som regel med det.

KRAKOW (Dagbladet): Noen vil kanskje påstå at Espen Lie Hansen (26) har et litt mer fargerikt språk enn kompisene på det norske landslaget.

Etter triumfen over Frankrike i går beskrev Norges nest mestscorende spiller i mesterskapet opplevelsen som «fløte».

- I dag er det marsipan. Når du har fått sugd litt på den, er det utrolig godt. Det smakte godt i går. Og marsipan er godt, konstaterer Lie Hansen overfor Dagbladet og smiler.

- Vanskelig å sove Etter 29-24-seieren over Frankrike kunne de norske spillerne møte opp på dagens pressetreff med visshet om at Tyskland venter i semifinalen i morgen.

I den kampen har Norge alt å vinne. De har allerede overgått prestasjonene til samtlige av sine forgjengere. Ingen andre herrelandslag i håndball har tidligere oppnådd et like godt resultat.

Det bidro til at inntrykkene ble mange og sterke for Lie Hansen etter triumfen mot det franske stjernegalleriet.

- Det var litt vanskelig å sove i natt. Etter kamper sliter jeg som regel med det. I hvert fall når jeg er så høyt oppe som i går. Men det er viktig å få litt søvn før Tyskland i morgen, for da smeller det igjen, forteller storskytteren.

- Helt sykt Lie Hansen skryter på samme tid av lagkameratene. Han er raus med gode ord om alle han prater om. 26-åringen føler seg privilegert som får være en del av et historisk mannskap.

Et mannskap som med en gjennomsnittsalder på rundt 23 år har mye å se frem til sammen.

- Det er jo utrolig gøy. Jeg har vært med tidligere år på at vi ikke har gått videre fra gruppespillet. Å få være med i semifinalen nå er jo helt sykt, sier Lie Hansen.

- Vi slår Tyskland Et drøyt døgn før møtet med Tyskland er han heller ikke redd for å si hva han mener. Han er direkte, ærlig og optimistisk.

- Vi slår dem. Det vil jeg si. Spiller vi så bra som mot Polen og Frankrike, skal det holde, sier Lie Hansen.

Etter overbevisende seirer mot Kroatia og de to nevnte nasjonene, har han merket godt at venner og familie gleder seg over det sensasjonelle gjennombruddet til det norske landslaget. I går kveld tikket det inn mange nye gratulasjoner.

Må komme opp med nytt ord Det setter Lie Hansen pris på, men nå retter han energien sin mot det som skal skje i morgen. Det ligger an til et nytt nervedrama i Tauron Arena, mot et fysisk sterkt tysk lag.

Hvis Norge skulle ta seg til finalen og vinne også den, innser han at han vil trenge sterkere ord enn «fløte» og «marsipan» for å beskrive opplevelsen.

- Det må jeg tenke litt på. Det får vi se der og da hvis det skjer. Da skal jeg komme med noe bra.

- Men det vil overgå fløte og marsipan?

- Ja, jeg må finne på noe nytt da som er enda bedre, sier Hansen og smiler.