Storsmell

3. semifinale Vålerenga- Storhamar 3- 7 (1- 2, 2- 2, 0- 3). En mur foran målet ogstjernespill av keeper Jonas Norgren gjorde VIF til en skygge av seg selv i går. Nå trenger Storhamar bare én seier til for å gå til NM-finalen i ishockey.

- Vi spiller smart. Vi lar ikke Vålerenga vinne på styrke og brutalitet, sier Ole Eskild Dahlstrøm, som var en av banens beste spillere i går.

Storhamar gjorde det meste riktig - både taktisk og teknisk - under gårsdagens 3. semifinale mot Vålerenga. Hjemmelaget spilte derimot nervøst og uten selvtillit. Vålerenga-spillerne klarte ikke - akkurat som i den 2. semifinalen - å trenge igjennom forsvarsmuren til Storhamar.

Sila

Men Vålerengas største problem under gårsdagens kamp var det defensive spillet. Forsvaret til Oslo-laget lakk som en sil.

- Vi slipper inn altfor mange mål, sier Vålerenga-trener, Petter Thoresen til Dagbladet.

- Har Vålerenga et keeperproblem?

- Nei. Det er ikke riktig å gi keeperen skylda for tapet. Vi blir overivrige foran mål, og Storhamar får mange retur-mål. De får full uttelling for måten de spiller på.

- Mangler ydmykhet

Vålerenga får mye å tenke på fram mot neste semifinalekamp på bortebane. Den kampen må de vinne, for å få en siste sjanse til å klare å kvalifisere seg til NM-finalen i ishockey.

Og tankevirksomheten var allerede i går rettet mot neste kamp for trener, Thoresen.

- Vi må bli mye mer ydmyke og kloke. Kanskje har vi en litt for offensiv spillestil, sier Vålerenga-treneren.

- Det er lettere å vinne når ingen på laget er ute etter kreditt. Vi er alle ydmyke. Slik vi spiller nå, må det bare føre til resultater, sier Dahlstrøm, selvsikkert.

Men det er ikke sikkert at Storhamar er like gode i forsvarsposisjon som i angrepsposisjon. Svaret får vi på Hamar i morgen.

<B>HOLDER LIV I FINALEDRØMMEN: </B>Storhamars Mattias Livf feier inn 4-2 for Storhamar mot Vålerenga. Keeper Jonas Forsberg og Henric Björkman ble et nummer for små på Jordal Amfi i går.