Storspill av Hovland

Viktor Hovland gikk første runde av PGA-kvalifiseringen i Korn Ferry Tour Finals sju under par og er foreløpig leder.

FORTSETTER STORSPILLET: Viktor Hovland leder den første PGA-kvalfiseringen etter storspill på første dag. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFP
FORTSETTER STORSPILLET: Viktor Hovland leder den første PGA-kvalfiseringen etter storspill på første dag. Foto: Streeter Lecka/Getty Images/AFPVis mer

Med tre strake birdier på de tre siste hullene fikk Viktor Hovland en strålende åpning når han forsøker å kvalifisere seg til neste års PGA-tour gjennom Korn Ferry Tour Finals.

21-åringen er foreløpig alene i tet på Nationwide Children's Hospital Championship i Ohio, sju slag under par.

- Jeg har bare gått ut der og spilt spillet mitt, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport etter runden.

Totalt gjorde Hovland seks birdier, en eagle og en bogey på runden.

- Han slår snorrett og alt er på stell. Det er ikke veldig mange som er bedre enn ham i verden om dagen. Han er helt i det øverste sjiktet, roser Per Haugsrud.

Han følger turneringen som kommentator for nettopp Eurosport, som viser turneringen på norske skjermer denne helga.

- Ser unektelig bra ut

Haugsrud mener Hovland gang på gang viser hvorfor han er verdig en plass på øverste nivå.

- Han er unik. Han møter opp etter storspill på PGA-touren, er storfavoritt og har veldig mye press på seg, men han er helt iskald og spiller den golfen han alltid gjør.

Den tidligere golfproffen mener denne starten bør gi Hovland roen som skal til for å klare å seile enkelt gjennom kvalifiseringen de neste ukene.

- Får man den starten der, så tror jeg det blir rolig seiling for ham. Han har tre uker på seg. Med en kjempeturnering her kan det allerede være meget langt på vei. Det ser unektelig veldig bra ut.

For å kvalifisere seg til Korn Ferry Tour Finals må Hovland være blant de 25 beste totalt på de tre turneringene som spilles over de neste ukene.

God åpning av Ventura

Skulle han greie det, vil han slå følge med landsmann, og tidligere lagkamerat, Kristoffer Ventura som Norges to PGA-proffer neste sesong.

Ventura er nemlig allerede klar for spill på det øverste nivået etter å ha vunnet to turneringer på det nest høyeste nivået i Korn Ferry-touren denne sommeren.

Også Ventura deltar i turneringen i Ohio, som i tillegg til å fungere som en PGA-kvalifisering for de som ikke er blant de 125 beste på PGA-touren denne sesongen, også er finalerundene på det neste høyeste nivået.

Ventura gikk sin runde ett slag under par torsdag og ligger på en foreløpig delt 27. plass.

PS! Her kan du følge ledertavlen i turneringen.