Storspill førte Molde til topps

MOLDE (NTB): Molde knuste Moss, storspilte og inntok toppen av serietabellen med 6-0-seier i kveld. Banens bestemann Odd Inge Olsen og bursdagsbarnet Andreas Lund scoret to mål hver.

- Med dette spillet er Molde i stand til å slå Rosenborg, sa Moss-trener Knut Torbjørn Eggen etter kampen. Galgenhumor og felles trøst var hans oppskrift på hvordan mossingene skal reise seg igjen etter dette brak-nederlaget.

Trampeklapp

Molde tok initiativet fra start, men Moss klarte med hjelp av en dyktig keeper og englevakt å holde buret rent den første halvtimen. Da målene endelig begynte å rulle inn, gikk det fort. Keeper Rino André Olsen var blant de beste på Moss-laget, og det forteller om en kamp som var en eneste lang enveiskjøring.

Hos Molde var det mange spillere som briljerte, men Odd Inge Olsen var kampens store profil. Han scoret selv to mål og var involvert i andre. Sammen med Jo Tessem skapte han kjempeproblemer for venstresida til Moss. Tessem og Olsen er blitt en duo som virkelig hever hverandre som fotballspillere.

To mål ble det også på Andreas Lund, som fylte 23 år i dag. Lunds 3-0-scoring på frispark fra 20 meter, knallhardt i tverrliggeren og ned, var en perle.

De to gjenstående målene var signert Ole Bjørn Sundgot og Karl Oskar Fjørtoft.

Det var klasseforskjell på Molde og Moss.

(NTB)