Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storspill på høyfjellet

Erling Tveit og Stian Boretti klar for kvartfinale.

(Dagbladet.no) 21 år gamle Erling Tveit, som i går sikret seg sitt første poeng på verdensrankingen i tennis, slo i dag til igjen. I 2. runde av Sony Ericsson Open på Gausdal slo han italieneren Riccardo Ghedin med settsifrene 6-3, 6-3.

Italieneren var seedet i turneringen og er ranket som nummer 658 i verden. Tveit har ikke engang ranking og fikk delta med en wildcard fra turneringsledelsen. Han kvitterte med storspill og 12 serveess.

Hvem får wildcard?

Om Tveit vinner kvartfinalen i morgen er han sikret direkte deltakelse i sin neste Future-turnering, og hans wildcard kan gå til en annen nordmann.

- Erling får wildcard i neste turnering om han taper i morgen. Skulle han derimot vinne har vi tre-fire lovende unge norske spillere i kikkerten som kjemper om Tveits billett til hovedturneringen. Hvem det er vil jeg ikke si før kvartfinalen er spilt, sier turneringsleder Tony Jønsson til Dagbladet.no.

Tøff slutt

Stian Boretti møtte israeleren Victor Kolik i dag. Han slet veldig og tapte første sett 6-3.

- Begynnelsen var helt håpløs av meg. Men på stillingen 2-1 til meg i 2. sett begynte det å regne. Det ble et avbrudd og jeg bestemte meg for å skjerpe meg, sier Boretti.

VIDERE I: Stian Boretti kom tilbake etter at han tapte første sett. Foto: OLIVER ORSKAUG
VIDERE I: Stian Boretti kom tilbake etter at han tapte første sett. Foto: OLIVER ORSKAUG Vis mer

Som så mange ganger før snudde han kampen etter regnpausen.

- 2. sett vant jeg 6-2 og gikk opp til 5-2 i 3. sett. Da fikk jeg matchball og begynte å holde igjen spillet mitt. Da kom Kolik inn i kampen igjen og vi gikk til 6-6, sier Boretti.

I siste og avgjørende tiebreak spilte Boretti det han selv karakteriserer som «jævlig bra tennis».

- Jeg vant sistesettet 7-6. Han fikk bare et poeng i tiebreaket, sier Boretti.

VIDERE II: Erling Tveit knuste italieneren Riccardo Ghedin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling