Storspill som Beckham-vikar

Ole Gunnar Solskjær (29) er mye mer enn en klassespiss. I går fikk han vist United-fansen at han duger som kant også. Og takken går til Nils Johan Semb.

Det er ingen hemmelighet at Solskjær trives best som spiss. Mange har ment at landslagssjef Semb til tider har misbrukt kristiansunderen ved å sette ham på flanken på landslaget. Men i går fikk Manchester United betalt for «misbruket».

For etter 5-3 mot Newcastle var det først og fremst Ruud van Nistelrooys hat-trick og Solskjærs storspill på kanten som var tema på klubbens egen tv-kanal (MUTV).

På Beckhams plass

- Jeg begynner å bli vant til det. Spilte kant i landskampen på onsdag, og har spilt der i en rekke kamper for Norge, forklarer Solskjær.

I skadefraværet til David Beckham plasserte sir Alex Ferguson nordmannen på kanten. Sir Alex har brukt Ole Gunnar som kantvikar tidligere også, men sjelden eller aldri med slik suksess som i går.

Han trakk opp angrepet som endte i kampens eneste mål, var stadig involvert ute ved krittet, slo gode innlegg og scoret selv 5-2-målet som punkterte kampen.

- Jeg er ikke noen dribler som Ryan Giggs eller George Best, men er fornøyd med innsatsen min i dag, sier Solskjær til MUTV.

Etter festspillet på Old Trafford i går ville ikke sir Alex Ferguson snakke for mye om enkeltspillere, men klarte ikke å la være å nevne Solskjærs navn.

Men United-bossen kunne helt sikkert hentet fram superlativer om alle sine offensive United-disipler i går. For 5-3 mot Newcastle var nok til at skotten begynte å fable om «gamle United». Et United-lag slik han ønsker å se.

Topplagene tapte

- Angrepsspillet vårt var veldig, veldig bra. For første gang denne sesongen tok vi vare på en viss andel av sjansene våre - vi har ikke gjort det tidligere i sesongen, sier Ferguson.

Dagen ble ikke akkurat noe verre for United etter at både Liverpool og Arsenal tapte.

GODE, GAMLE: Ole Gunnar Solskjær mente det var gode, gamle Manchester United som banket Newcastle i går. Her i Beckham-posisjon mot Olivier Bernard.