Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storspill til plass på benken

TBILISI (Dagbladet): Etter 10 klubber og 21 måneders landslagsfravær spilte Tore Pedersen (29) til 7 på Dagbla'-børsen. Det er solid. Men det fører ikke til mer enn fast plass på benken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er klar over at jeg er tredjevalg, sier Eintracht-stopperen.

- Det er artig for Tore og det er litt gøy for meg sjøl også, sier Nils Johan Semb. - Jeg har brukt mye tid på å følge opp Tore i Tyskland. Og derfor er jeg veldig glad over hans prestasjoner mot Georgia. Tore var god - veldig god.

- Morsomt å være med igjen, sier Tore Pedersen til Dagbladet. - Da jeg ikke ble tatt ut til Hellas-kampen - og da hadde jeg store forhåpninger - så trodde jeg Nils Johan ikke trengte en spiller som meg. Men det viste seg å være motsatt, og nå er jeg her.

- At jeg konkurrerer med to meget gode midtstoppere er bare en utfordring.

- Det blir benken neste gang hvis begge er skadefrie?

- Greit - Henning og Ronny er ikke akkurat hvem som helst. Men det er lite jeg kan gjøre med de to andre. Den eneste jeg kan konsentrere meg om er meg sjøl.

Selbak, FFK, LSK, IFK (Sverige), Brann, Oldham (England), Sanfrecce (Japan), St. Pauli (Tyskland), Blackburn (England) og Eintracht Frankfurt (Tyskland). Der har du 10 klubber og Tore Pedersens klubbkarriere. Og får han det som han vil får han fullt lag fra høsten av.

Med ny jobb i klubb nummer 11.

Soneforsvar

- Kontrakten min går ut til sommeren, sier Tore P. - Og jeg vil til et sted hvor de spiller sone. For det var en befrielse å komme til denne landskampenn og spille den fotballen jeg liker.

- Jeg er lei av å løpe etter en mann i 90 minutter.

- Det har blitt mange sign-on-fees på veien?

- Egentlig ikke. Jeg begynte ikke å tjene gode penger før jeg kom til Japan. Men jeg klager ikke.

- Vil du tilbake til England?

- Det hadde vært greit det, men jeg tror det blir vanskelig. Spesielt fordi jeg har vært der to ganger før. Og jeg tror det som skjedde i Blackburn ødelegger for meg. Jeg var tredjevalg der også uten muligheter til å spille meg inn på laget.

Stor sjøltillitt

Tore Pedersen har Colin Hendry klart for seg når han tenker på det som gikk galt i Blackburn. Etter at skotten hadde vært ute i fem uker med skade, og Tore P. hadde spilt bra, gikk Hendry rett inn på laget igjen.

- Men sånn er det ikke på landslaget?

- Jeg følte at kampen mot Georgia var spesiell. Og nå - en dag etterpå - kan jeg si at jeg fikk gjort det jeg forventet.

- Jeg fikk spilt på det jeg kan, sier Tore Pedersen.