USTOPPELIG: Anja Edin leverte fra øverste hylle i kampen mot Sverige, og scoret ni ganger i 28-25-seieren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
USTOPPELIG: Anja Edin leverte fra øverste hylle i kampen mot Sverige, og scoret ni ganger i 28-25-seieren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Storspillende Edin ble sms-hyllet av Hammerseng på direkten

Ledet Norge til semifinale med seier over Gulldén og Sverige.

(Dagbladet): Norge - Sverige 28-25.

TV 2-kommentator Harald Bredeli videreformidlet årets understatement fra Gro Hammerseng direkte på tv 2 i kveld: «Jeg synes Anja spiller en veldig god kamp», meldte Edin-samboeren via telefonen.

Det går fint an å klinke til litt mer enn det.

For Edin tok virkelig ansvar da Linn Jørum Sulland hadde en slitsom førsteomgang mot Sverige.

Larvik-spilleren scoret hele ni ganger, storspilte mot naborivalen, og skal ha mye av æren for at Norge allerede er klare for semifinale i EM.

- Jeg hadde det kult, jeg syntes det var gøy, sier Edin med et stort glis på TV 2 etter kampen.

GOD: Sveriges Isabelle Gullden satte Norge under press lenge, og ble toppscorer med ti mål.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD: Sveriges Isabelle Gullden satte Norge under press lenge, og ble toppscorer med ti mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Hun er fantastisk. Hun har prestert for Larvik i hele høst, så det var godt å se henne i dag. Hun går rett på mål hele tida, frekke innspill og frekke skudd, hun er frekk den jenta der, roser Heidi Løke.

God svensk førsteomgang
Spesielt playmaker Isabella Gulldén var frisk for svenskene i første omgang, og 23-åringen satte seks av sine ni forsøk før pause.

På et tidspunkt var Norge fem mål bak naborivalene, men et bra innhopp av Anja Edin var altså med på å sørge for at avstanden bare var to på vei inn i garderoben.

Edin scoret fire ganger før hvilen, skaffet straffe, og det sto 12-14 i svensk favør halvveis.

Storspill
Norge hadde ikke ledet kampen siden 1-0, men etter 44 minutter tok de tilbake initiativet.

Anja Edin fortsatte storspillet da hun fikk mer og mer tillit, etter hvert våknet også Linn Jørum Sulland til det humøret hun har vært i hittil i mesterskapet.

Med ti minutter igjen ledet de for anledningen hvitkledte jentene med tre mål, og Sverige slapp aldri helt opp igjen etter det,

Edins vakre flyverscoring ble et fint komma like før slutt, før Linn Jørum Sulland sikret tremålsseieren helt på tampen.

I det lekne hjørnet
- Det virket som kampen i går satt litt igjen i kroppen og hodet, men vi er en arbeidsgjeng fra nord. Svenskene spiller smart som vanlig, og de stresset oss litt, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson, som også skryter av Anja Edin.

- Anja er i det lekne hjørnet, samtidig som hun i store deler av kampen spiller smart og jobber hardt. Også har hun nesa mot mål, hun tar korteste vei, og det må vi få et par av de andre også til å gjøre, sier Hergeirsson.

Norge er klare for semifinale, til tross for at Danmark gjenstår i mellomspillet torsdag.

- Vi skjerpet oss virkelig i andre omgang, vi visste vi kunne bedre enn det vi viste i første. Og så har vi Anja, som er dronning i dag. Det er herlig å se, sier Heidi Løke.

Sverige er ute av årets EM.