Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storspillet fortsetter - Henrik nr 7

Den dagen Henrik Bjørnstad får maksimal flyt i en golfrunde skyter han håret av hele PGA Touren. Gutten er i hvert fall «høygravid» med en runde langt ned på 60-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SCOTTSDALE (Dagbladet.no): - Jeg føler jeg har det inne, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

- Jeg ble ikke overrasket da jeg gjorde det bra i forrige uke, og jeg er ikke overrasket over at jeg startet så bra her heller. For forskjellen på 67 og 63 er ikke mer enn litt ekstra flyt slik jeg spiller nå.

- Og jeg har aldri vært redd for lave runder.

Så bra i FBR Open utenfor Phoenix betyr en 67-runde fire under par og delt sjuendeplass etter de 18 første hullene. Med litt glid kunne Henrik Bjørnstad stått øverst alene. Men golf er en tålmodighetsprøve der hastverk er stress og lastverk.

Og: Henrik Bjørnstad kunne fort blitt stresset i går.

- Da jeg sto på driving rangen før runden følte jeg meg eksepsjonelt bra, sier han.

- Den følelsen er ikke alltid like fin å ha. For når du tror at du kan lage birdie på hvert eneste hull er det fort gjort å bli utålmodig når du ikke får det til. Heldigvis klarte jeg å holde det hele under kontroll.

To slag bak ledende Steve Lowery er det Henrik Bjørnstad kaller et veldig bra utgangspunkt. Spillet sitter, han trives med alt og han gleder seg til at støyen rundt banen skal nå de høydene den pleier å gjøre i denne turneringa. For i går var det mest summing da Henrik Bjørnstad tok seg rundt til en strålende score.

HELL I UHELL: Rundens dårligste slag - utslaget på hull en (Henriks 10.) - endte her. Bare flaks gjorde at ballen ikke lå inne i huset. Likevel endte det med bogey. Foto: Morten Pedersen
HELL I UHELL: Rundens dårligste slag - utslaget på hull en (Henriks 10.) - endte her. Bare flaks gjorde at ballen ikke lå inne i huset. Likevel endte det med bogey. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Lørdag og søndag, når festen virkelig begynner, blir det galskap.

- Det har vært 165000 tilskuere inne her på én dag, sier Henrik.

- Da sto 70000 av dem rundt hull 16. Men jeg klarer ikke helt å forestille meg hvordan det blir, det må nok oppleves først.

- Men at det blir sinnssykt er ganske sikkert.

Da Henrik Bjørnstad gikk av green ni (hans 18.) i tussmørket rundt klokka 02.00 i natt norsk tid hadde han spilt fem birdier og en bogey. Tre av birdiene kom fra bunkere. Og fordi flere og flere sider av spillet hans sakte men sikkert faller på plass er det grunn til å tenke høyt denne uken også.

Målet er i hvert fall å være helt der oppe.

- Fordi jeg klarer å svare opp et dårlig slag med et godt ett vet jeg hva jeg driver med, sier Henrik Bjørnstad.

- Jeg kjenner svingen min ut og inn - jeg er trygg og blir ikke satt ut av et dårlig slag. Og banen her i Scottsdale er lettere enn den vi spilte utenfor San Diego i forrige uke. Og den er kortere også.

Henrik Bjørnstad slo ikke mange svake slag i går. Men ett av dem var virkelig elendig - utslaget på hull en (Henriks 10.). For det var ikke bare det at han ikke traff fairway - han landet nesten inne i stua til den av de som har hus ned høyrekanten på det første hullet. Og så endte det med bogey.

- Jeg visste med en gang hva jeg hadde gjort galt, sier han.

- Og det hjelper. Så da jeg tok fram det samme toerjernet på tee på det neste hullet slo jeg ballen rett ned midten av fairway. Det forteller meg at jeg har kontroll.

Mentalt virker Henrik Bjørnstad bare sterkere og sterkere. Han blir ikke satt ut av et dårlig slag og spiller aggressivt stort sett hele veien. Og når han går ut klokka 17.01 i ettermiddag norsk tid er det for å spille seg i posisjon til en av de siste gruppene på lørdag.

Var topp 30 målet før Buick Invitational på Torrey Pines i forrige uke kan jeg love at det er blitt oppjustert nå.

<B>MARGINER:</B> Henrik Bjørnstad slår et godt tee-skudd på hull 12 (par 3). Med flyt i runden ville åtte meter lange, men 10 cm for korte birdieputten, gått i hullet.
<B>MESTERLIG:</B> Henrik Bjørnstad har gjort birdie på hull 5 (hans 14.) og gått til fire under par. Det majestetiske steget fram mot hullet for å plukke opp ballen minner mistenkelig mye om Tiger Woods i liknende situasjoner.
SOLID:</B> Henrik Bjørnstad driver ballen fra tee som en konge. Og han slår langt også.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!