Storspilte i debuten

Unge spillere fortsetter å invadere Tippeligaen. Sist ut: Bjørge Fedje (18), keeper i Sogndal.

(Dagbladet.no, Ham-Kam-Sogndal 3-2): Sogndal fortsetter å stole på sine stortalenter. Men selv om dagens debutant, Bjørge Fedje, storspilte i mål, holdt det ikke til tre poeng.

Fedje ble myndig 17. mars i år og regnes som et av Norges største keepertalenter. Og i dag viste han hvorfor.

Allerede etter to minutter kom den første redningen på en skummel avslutning fra Ham-Kams Espen Olsen.

Seinere i omgangen stoppet unge Fedje Espen Olsen to ganger til i tillegg til en magisk frisparkredning.

Stortalenter

Men det var et annet stortalent som startet en nervepirrende kamp på Briskeby. Alexander Ødegaard har overbevist i SIL-trøya i år, og nummer 13 satte inn 1-0 etter 15 minutter.

Geir Frigård utliknet imidlertid kun to minutter seinere med en perle av en scoring. Axel Smeets slo en 40-meterspasning som landet i feltet. Det holdt for Frigår, som klinket ballen opp i krysset - utagbart for keeperdebutant Fedje.

Olsens revansje

Ham-Kams Espen Olsen ble effektivt stoppet av Fedje i første omgang, men etter pause var det Olsens tur til å juble.

En dødball ble slått inn i feltet og da ballen ble liggende ensom og forlatt, tok Olsen ansvar og fikk den inn der den hører hjemme. 2-1 til Ham-Kam.

To minutter og ut med'n

Etter 70 minutter kom dagens dramatiske beholdning. Anders Stadheim taklet først Axel Smeets og fikk gult kort. Det ble tydeligvis for mye for den finslepne midtbanespilleren, og Stadheim brukte lang tid på å skjelle ut dommer og Smeets.

Men det var tydeligvis ikke nok for å få ut aggresjonen.

To minutter seinere kom nemlig det andre gule kortet etter nok en stygg takling. Stadheim brukte omtrent like lang på å forstå konsekvensen av det røde kortet som han trengte for å få det, men Sogndal-profilen forlot banen tilslutt.

Veien ble imidlertid for lang for Sogndal med 2-1 i sekken og 10 mann. Noen minutter seinere kunne Jarl André Storbæk øke Kamma-ledelsen til 3-1.

Opp på femte

Og da hjalp det ikke Sogndal at Alexander Ødegaard kunne pynte på resultatet fra straffemerket i sluttminuttene. Ødegaards åttende Tippeligamål betydde ingenting, for Kamma var utilnærmelige i sluttminuttene.

Ham-Kam fortsetter å imponere i serien etter et par kamper under pari. Med dagens seier står hedmarkingene med 22 poeng - kun ett bak Lillestrøm, Rosenborg og Vålerenga, som ligger på del andreplass.

STORTALENT: Bjørge Fedje imponerte i sin Tippeligadebut.