Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storspilte til krampa kom

Først banket han ballen opp i vinkelen. Deretter la han opp til 2- 0. Så fikk han krampe og måtte gå av banen. Møt Glimt-trener Øystein Gåres gullgutt - Christian Berg.

BODØ (Dagbladet): - Vel vel. Han er én av flere gullgutter, presiserer en smilende Gåre.

- Men jeg har fulgt Christian siden han var 14, både som hovedtrener og talentutvikler i Glimt. Jeg setter ekstra pris på spillere som klubben selv avler fram. Christian er ekte bodøgutt, og av en sånn kaliber at jeg godt forstår hvorfor publikum forelsker seg i ham. Christian har det meste. Rykket, fotballforståelsen og målteften. Hvis han får forbli skadefri, blir sesongen fantastisk for ham, slår Gåre fast.

- Pinadø god

Det samme antydet Dagbladet før seriestart, da vi presenterte ham som «Den nye Berg» på Aspmyra Stadion. 24 år gamle Christian er ikke i slekt med «Dutte» og sønnene Ørjan, Runar og Arild. Men han har de samme boblende kreative egenskapene.

- Jeg liker å samarbeide med Christian. Han er glad i småspill, inviterer ofte til å spille fotball. Han er pinadø blitt god, sier Runar Berg om navnebroren. I går samarbeidet de to glitrende da Glimt tok ledelsen 1- 0. Christian dempet med seg Runars pasning i farta, og skjøt hardt i vinkelen.

- I dag gjorde vi vår svakeste kamp for sesongen. Likevel vinner vi 3- 1 og er på øvre halvdel av tabellen, konstaterer han.

- Var favoritter

I går var Christian Berg gultrøyenes eneste virkelige beholdning offensivt. Han skaffet ledelsen. Og da Bryne hadde svidd sin femte av sju storsjanser, raste han gjennom forsvaret og la ut til Stig Johansen. Som blodig urettferdig og mot spillets gang doblet hjemmeledelsen.

- Jeg klarte å holde meg på beina da Marcus Andreasson rev meg i trøya. Hadde jeg ramlet, kunne det fort endt med rødt kort og frispark. Men jeg visste at dersom jeg holdt meg på beina, ville sjansen til å score være større, sier Christian. Hans 45-graderspasning bakover traff Stig Johansen, som dempet og knallet inn 2- 0.

- Vi vinner på en elendig dag. Det hadde vi ikke klart i fjor, sier Glimts skadeforfulgte spiller.

Så nylig skadefri er Christian, at krampa tok ham etter 70 minutters spill. Ikke lenge etter forlot han banen til trampeklapp fra publikum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media