Storspilte tross stjernesmell

Men Lars Sætra har bare uker igjen av Godset-kontrakten.

DRAMMEN (Dagbladet): I fraværet av den skadde stopperduoen Kim André Madsen og Jørgen Horn har Lars Sætra vist seg fra sin beste side.

Sist helg stod han over mot Sogndal med skade, men før det hadde han gjort sin beste kamp i Godset-trøya mot Viking.

Hjemme mot Odd søndag holdt han fjorårstoppscorer Frode Johnsen i sjakk i samfulle 90 minutter. 22-åringen noterte seg også for en sjelden scoring da han skallet inn 2-0.

Men den lokale unggutten, oppvokst et steinkast fra Strømsgodsets klubbhus på Gulskogen, har bare kontrakt med seriemesterne fram til sommeren.

Verken Ronny Deila eller Jostein Flo vil love stopperen forlengelse.

- Det er en samtale vi har hele tida. Han måtte ha en stigning i karrieren etter noen ujevne prestasjoner, og det har han hatt. Vi vurderer kontrakssituasjonen fra dag til dag og uke til uke. Han må fortsette å prestere på dette nivået her - da er det muligheter for forlengelse, sier Deila til Dagbladet.

- Han var god i dag, og har imponert i det siste. Sånn sett har han levert en bra søkndag om ny kontrakt. Men jeg diskuterer ikke kontraktsforhandlinger i media, sier sportssjef Jostein Flo.

Ny agent Sætra selv er klar på at han fortjener ny kontrakt.

- Ja, det synes jeg. Jeg har spilt bra når jeg har fått sjansen, så jeg synes jeg har lagt inn en god søknad. Men det er ikke jeg som bestemmer, sier Sætra til Dagbladet.

Til å hjelpe seg i forhandlingene med Strømsgodset har 22-åringen nylig hyrt inn den tidligere fotballspilleren Tore Pedersen, som blant annet spilte for Brann, Oldham og Wimbledon. Selv om Deila sier at kontraktssituasjonen er en samtale som foregår kontinuerlig, har ikke forhandlingene kommet spesielt langt.

- Vi har ikke prata så mye om det, egentlig. Jeg har snakka litt med agenten min, men noe mer vil jeg ikke si.

- Snakker du med andre klubber?

- Det vil jeg ikke si noe om.

Blodig Bortsett fra å passe greit på Frode Johnsen, var det spesielt to situasjoner Sætra kommer til å huske fra Odd-kampen. Den ene er naturligvis 2-0-målet, en bra heading etter et Storflor-frispark.

MÅLSCORERE: Peter Kovacs jubler sammen med Lars Sætra (t.h.) etter å ha scoret Godsets første mål mot Odd på Marienlyst stadion. Kovacs og Sætra scoret hjemmelagets mål i kampen.Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
MÅLSCORERE: Peter Kovacs jubler sammen med Lars Sætra (t.h.) etter å ha scoret Godsets første mål mot Odd på Marienlyst stadion. Kovacs og Sætra scoret hjemmelagets mål i kampen.Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Det var ingen som markerte meg, så da var det bare å sette den. Det er deilig å få stå aleine, da blir det mål, sier han.

Den andre situasjonen skjedde i starten av andreomgangen. Sætra steg til værs og vant en hodeduell ganske greit. På vei ned igjen møtte han imidlertid den to hoder lavere Mohammed Abu. Ghaneseren skallet ufrivillig Sætra i ansiktet. Sistnevnte ble liggende blodig en liten stund, men ble lappet sammen på sidelinja og fullførte kampen.

- Jeg snubla litt først, og så smalt jeg ned i Abu. Jeg er så høy, veit du. Det var ganske vondt, men det gikk heldigvis greit. Jeg var aldri i tvil om jeg skulle fortsette, sier Sætra.

Om han fortsatt er i Strømsgodset ut sesongen vil derimot tida vise.