-  Størst av alt er VM

Sigurd Rushfeldt og Thomas Myhre utgjør en eksklusiv duo i dagens landslag: De er de eneste som har deltatt i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IDRETTSHØGSKOLEN (Dagbladet): I går nøt matchvinneren og landslagskapteinen en rolig dagen derpå i høstsol ved Sognsvann i Oslo, i visshet om at de er to kamper unna å kunne få delta i fotball-VM igjen. Eller som Sigurd Rushfeldt (32) sier det: -  VM er jo verdens største idrettsarrangement. Klart det er størst av alt.

Thomas Myhre

Født: 16. oktober 1973.

Klubb: Charlton

Landskamper/mål: 44/0

Sigurd Rushfeldt

Født: 11. desember 1972.

Klubb: Austria Wien

Landskamper/mål: 34/7.

Startet mot Italia

Rushfeldt var 21 år gammel da Egil Drillo Olsen en sein maidag i 1994 tok ut sin første mesterskapstropp. Finnmarkingen var kanskje den nest største overraskelsen på navnelista, bare slått av den ukjente Brøndby-stopperen Dan Eggen.

Seieren over Mexico opplevde Rushfeldt fra benken, men i neste kamp mot Italia gikk Tromsø-spilleren rett inn på laget fra start. Det ble med 45 minutter VM-spill, for i pausen kom Mini inn.

-  Det største var selvsagt å bli tatt ut på laget, og få lov til å spille. Men bare det å få nyheten om at jeg var med i VM-troppen var også en opplevelse, det var jo litt overraskende, sier Rushfeldt til Dagbladet i dag.

Brakkesyke

Han husker godt hvordan det var å bo så tett sammen i ukevis i USA:

-  Det å bo i en sånn leir er en skikkelig utfordring, i hvert fall når det blir en måned i strekk. Det er viktig å klare å komme seg ut. Det kunne vi kanskje vært enda bedre på, minnes han.

45 MINUTTERS VM-ERFARING:  Om drøye åtte måneder spilles VM i Tyskland. Thomas Myhre - for anledningen i barnedåphabitt - og Sigurd Rushfeldt håper flere av dagens norske fotballprofiler får oppleve hvordan det er.
45 MINUTTERS VM-ERFARING: Om drøye åtte måneder spilles VM i Tyskland. Thomas Myhre - for anledningen i barnedåphabitt - og Sigurd Rushfeldt håper flere av dagens norske fotballprofiler får oppleve hvordan det er. Vis mer

Lørdag scoret han målet som viste seg å være nok for å sende Norge ut i playoff. Før kampene som kan åpne VM-dørene igjen, ber han alle ta ut det lille ekstra for å få reprisedrømmen til å gå i oppfyllelse:

-  VM er det største for en fotballspiller. EM er bra, men ikke så stort. Alle som spiller fotball er interessert i å komme seg til VM - nå har vi sjansen.

Fryktet Drillo-kollaps

Det samme understreker Thomas Myhre (31). Han var reserve for Frode Grodås i 1998, men slapp aldri til i Frankrike-VM.

-  For meg var kanskje EM 2000 en større opplevelse. Du vil jo alltid være en av de 11 på banen. Men jeg glemmer aldri øyeblikket da Rekdal satte den straffen.

-  Da trodde jeg seriøst Egil skulle falle om - og flere med ham.

Myhre erkjenner at de forestående playoff-kampene - som skal spilles 12. og 16. november - kan være hans siste sjanse til å nå et mesterskap.-  Derfor er det ekstra viktig for meg at vi klarer det nå. Og det betyr mye for Norge som fotballnasjon også, påpeker Myhre:

-  Fra 1994 til 2000 kvalifiserte vi oss for tre av fire mesterskap, men nå er det en stund siden sist.

 Fem av spillerne i dagens landslagstropp var i Norges EM-tropp i 2000: Thomas Myhre, André Bergdølmo, John Arne Riise, John Carew og Steffen Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer