- Størst sjanse i Champions League

BEKKESTUA (Dagbladet): I Manchester United scorer han på bestilling, og blir rost i skyene av sjefen sjøl, Alex Ferguson. Så bra går det for tida at Ole Gunnar Solskjær (29) må lete med lys og lykte for å finne noe negativt.

- Jeg har tatt godt vare på sjansene. Men andremålet mot Deportivo i Champions League var keepermat, sier Solskjær til Dagbladet foran morgendagens jubileumslandskamp mot Sverige på Ullevaal.

Champions League

Selv tror han sjansene er større for at United skal vinne Champions League enn Premier League.

- I Premier League er vi avhengige av andre. I Champions League har vi bare oss sjøl å stole på. Så langt har det vært en veldig bra sesong. Om en måned kan den være helt fantastisk, eller dårlig. Alt avhengig av om vi vinner noe eller ikke, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Aldri tvilt

Selv om det har vært lite spilletid i perioder, har han aldri tvilt på framtida si i United.

- Nå gjelder det å holde fokus på det som er jobben min, nemlig å score mål. Mer spilletid har både gitt økt selvtillit og flere goaler. Jeg stortrives for tida, og føler at jeg kan spille brukbart i flere roller, sier Ole Gunnar Solskjær.

Mot Sverige i morgen blir det trolig mer 4-4-2 enn 4-5-1.

- To på topp er aller artigst. Jeg har aldri møtt Sverige i A-landskamp, og gleder meg til å spille jubileumskampen. Norge- Sverige er alltid noe spesielt, akkurat som England- Skottland. Da er det bare å stå på og gi alt, sier Ole Gunnar Solskjær.

Mest effektiv

Både i Champions League og Premier League har han vært den mest effektive spissen, regnet ut fra spilletid. Et spørsmål mange stiller seg, er om Solskjær snart vil bli en like viktig spiller for landslaget som for United?

- Det er stor forskjell på de to lagene. I United har han mange flere spillere til å servere målgivende pasninger, og får brukt spissferdighetene sine fullt ut. På landslaget får ikke Ole Gunnar på langt nær like mange sjanser. Der må han sette de sjansene han får, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

SPRUDLER: Alt går på skinner for Ole Gunnar Solskjær for tida. - Så langt har det vært en veldig bra sesong. Om en måned kan den være helt fantastisk, eller dårlig. Alt avhengig av om vi vinner noe eller ikke, sier han til Dagbladet.