- Største jeg har opplevd

Jan Kjell Larsen sto til 9-er på Dagblad-børsen.

LERKENDAL (Dagbladet.no): RBK - Molde 0-1. Rosenborg hadde ni avslutninger på mål i går. Et høyt tall. Men det hjalp ikke: Jan Kjell Larsen var ikke til å overliste på Lerkendal.

Med Espen Johnsen på benken i Rosenborg kan han fort rykke opp til reservekeeperplassen i Åge Hareides neste landslagstropp, som taes ut til oppgjørene mot Paraguay og Sør-Korea i slutten av mai.

- Larsen var klasse - landslagsklasse de luxe, sier RBK-trener Per-Mathias Høgmo.

Dagbladet gir 22-åringen karakteren 9 på spillerbørsen. Det høyeste en enkeltspiller har fått denne sesongen.

- Hyggelig med skryt, sier Larsen.

Med fem-seks klasseredninger og prikkfritt feltarbeid var han matchvinneren alle journalister ville snakke med etter kampen.

- Dette er nok det største jeg har opplevd så langt, sier han til Dagbladet.no.

Særlig snakkesalig var keeperkjempen dog ikke. Mens Høgmo mener han holdt et klokkeklart landslagsnivå - «han var god i alle faser av keeperspillet» - passet Larsen på å holde fotballknottene godt planta i jorda.

FANTOMKAMP: Jan Kjell Larsen spilte strålende på Lerkendal, og birdo sterkt til Molde-seieren. Foto: TOM E. ØSTHUUS
FANTOMKAMP: Jan Kjell Larsen spilte strålende på Lerkendal, og birdo sterkt til Molde-seieren. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

- Det er alltid en drøm å spille for landslaget. Men jeg tenker ikke på annet enn å prestere for Molde, sier han.

- Vi var nær 2-0

Han mener at RBK styrte det meste på Lerkendal, men at Molde forsvarte seg til tre poeng. Trener Arild Stavrum mener laget også fortjener honnør for sitt offensive spill i førsteomgangen.

- Det var en periode der hvor vi var nær 2-0, det må vi ikke glemme.

Han er også svært fornøyd med keeperen sin, men vil ikke snakke ham inn på landslaget:

- Han har utvilsomt potensialet til å bli en landslagskeeper. Men for å komme dit må han prestere over tid, og være knallhard mot seg selv. Først over tid ser vi om han er god nok, sier Stavrum til Dagbladet.no.

Nedtur for RBK

Per-Mathias Høgmo var ikke synlig deprimert etter årets første hjemmetap, selv om laget sjelden så ut til å være noen tittelutfordrer. Spesielt den første halvtima sleit de enormt.

- Det er riktig - førsteomgangen er vi misfornøyd med. Vi gir Molde 1-0 uten selv å lykkes. De skal også ha honnør for den perioden. De framsto godt forberedt, og stresset oss, sier Høgmo.

- Men utover i kampen fikk vi det trykket vi ønsket, og burde hatt et par mål. Hadde vi hatt normal uttelling, ville jeg vært rimelig fornøyd. Men keeperen deres var veldig god.

Debatt

Hva synes du om Jan Kjell Larsens superkamp mot Rosenborg?

INGEN MÅL: Steffen Iversen og de andre RBK-spillerne klarte ikke overliste Larsen.
VAR OVERALT: Jan Kjell Larsen bokser ballen ut av feltet.