Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viktor Hovlands prestasjon hylles

- Største jeg har opplevd

Viktor Hovland (22) blir hyllet av en hel golfverden etter han sikret seg sin første seier på PGA-touren. Den tidligere golfproffen Henrik Bjørnstad (40) hyller unggutten etter bragden.

STERK SEIER: Viktor Hovland kunne stolt løfte trofeet i Puerto Rico etter å sikret seg sitt første PGA-trofee. Foto: NTB Scanpix
STERK SEIER: Viktor Hovland kunne stolt løfte trofeet i Puerto Rico etter å sikret seg sitt første PGA-trofee. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter en spennende avslutning på gårsdagens PGA-turnering i Puerto Rico, kunne Viktor Hovland endelig slippe jubelen løs. Som første nordmann, sikret Hovland seg en historisk PGA-tour-tittel søndag kveld. Med seieren gjør 22-åringen et kraftig byks på verdensrankingen, og klatrer helt opp til en 60. plass.

Etter den historiske triumfen til Hovland har ikke hyllesten av unggutten latt vente på seg.

Tidligere golfspiller og nåværende ekspertkommentator for Eurosport, Henrik Bjørnstad, hyller Hovland etter bragden.

- Det er helt rått. Vi har hatt en god følelse på dette lenge, men det skal gjøres. Det er noe av det største jeg har opplevd, forteller en entusiastisk Bjørnstad.

AVGJØR: Denne putten på det 18. hullet ga Hovland sin historiske triumf i Puerto Rico Open. Video: Eurosport. Vis mer

Bjørnstad forteller videre at triumfen er enormt stor, og mener seieren går inn i norsk idrettshistorie.

- Nivået på PGA-touren er høyt, så det er veldig vanskelig å vinne. Det han har gjort er norsk idrettshistorie, konkluderer Bjørnstad.

Hyller roen

Da så mørkt ut en periode da Hovland på hull elleve slo en trippelbogey, og så at konkurrentene nærmet seg etter at han hadde ledet nesten hele turneringen. Men strålende spill av Oslo-gutten gjorde at han hentet seg inn og avgjorde det hele på siste putt. Bjørnstad hyller ungguttens ro i situasjonen.

- Det kunne ikke vært en mer dramatisk slutt. Den kom som et sjokk. Men det sier noe om hvor god kontroll han har, mange ville blitt stresset i den situasjonen, sier Bjørnstad.

I et intervju etter bragden sier Hovland at han trodde han lå langt bak etter trippelbogeyen, men sier han øynet muligheten for seier etter strålende spill på hull 15.

- Jeg fikk en sakte start, men klarte en bra birdie på det femte. Trippelbogeyen på 11 gjorde vondt og jeg trodde jeg var langt bak, men jeg så at jeg var i delt ledelse og da chipen gikk i på 15 skjønte jeg at dette kunne gå, sa Hovland til NBC etter seieren og fortsetter.

- Det er en spesiell følelse. Dette er stort. Det er utrolig å klare dette, sier nordmannen stolt.

Hylles

Bjørnstad sier at det har ligget i kortene en stund at Hovland skal få en PGA-seier.

- Han har vært stabilt god uke inn og uke ut over en lengre periode. Han har også hatt en fantastisk amatør-karriere. Det har ligget litt i kortene at han skal få en PGA-seier snart.

Den tidligere australske golfspilleren og nåværende radioverten, Mark Allen, sparer heller ikke på kruttet når han skal hylle Hovlands prestasjon.

- Han er en stjerne, skriver Allen på Twitter.

Bjørnstad sier det er viktig å ikke legge for mye press på unggutten. Han mener at det i første omgang er viktig at han kommer seg innenfor topp 50 på verdensrankingen, som gjør at han være med og kjempe i de største majorene.

Hele Norges coronakart