- Største jeg har vært med på

Frode Andresen lot seg inspirere av Liv Grete Skjelbreid og tok Norges andre gull i skiskytings-VM. - Dette er det største jeg har vært med på. Jeg drømte om VM-gull og klarte det, sier gullgutten Frode Andrsen.

Av BØRJE KLÆBOE EIDISSEN

- Dette er større enn OL på hjemmebane, og større enn alt annet jeg har vært med på. Jeg tror det nesten ikke. Jeg drømte om gull, men trodde vel ikke helt på det. Nå har jeg klart det, sier en jublende Frode Andresen til Dagbladet :på nettet.

Han ledet etter første skyting, men gjorde alt mer spennende enn nødvendig da han bommet på siste stående.

- Jeg skjøt så fort og gikk så godt at det gikk bra selv med en bom. Foruten bommen var dette nesten et perfekt løp, fortsetter gullgutten.

I mål var han 9,5 sekunder foran sølv-vinner Pavel Rostovtsev. Rene Catarinussi fra Italia tok bronse, mens Ole Einar Bjørndalen ble nest beste norske på femteplass.

Gullvinneren Frode Andresen legger ikke skjul på at gutta lot seg inspirere av Liv Grete Skjelbreids sier tidligere i dag.

- Det gjorde oss roligere at Liv Grete vant. Og det var utrolig moro at hun klarte det, sier Frode.

I morgen går han først ut på jaktstarten. Det kan bety nok et norsk gull.

- Største jeg har vært med på

- Jeg tenker ikke på morgendagen ennå. Nå skal jeg bare suge på denne karamellen, sier Frode til Dagbladet :på nettet.

Rett etter målpassering fikk han seiersklem og gratulasjoner fra både samboer Gunn Margit Andreassen og fra mamma Anne Grethe Andresen.

- Dette var helmax! Jeg erf kjempestolt av Frode, sier mamma Andresen.

- Han har stort potensiale, men det var nesten for godt til å være sant at han skulle få ut alt her i Holmenkollen under VM, fortsetter hun.

Dramatisk sluttspurt for Andresen - holdt på å falle

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no