Skiskytter-VM:

- Største som har skjedd i norsk skiskyting

Sturla Holm Lægreid leverte et perfekt løp på dagens 20 kilometer. Med feilfri skyting, sikret han sitt første individuelle VM-gull. Johannes Dale tok bronsen.

SPORTSNYHETENE: Her sikrer Lægreid VM-gullet i Pokljuka. Video: Særsland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): Det må kunne sies at de norske gutta har skuffet så langt i årets VM. Men på dagens 20-kilometer kunne de endelig slå tilbake. Sturla Holm Lægreid sikret gullet, mens Johannes Dale ble nummer tre. Tyske Arnd Peiffer tok sølvet.

Både Sturla Holm Lægreid, Johannes Dale og Johannes Thingnes Bø startet med fulle hus på den første skytingen. Eldstebror Bø ødela løpet sitt allerede på den første skytingen. Stryningen bommet hele tre ganger. Tarjei Bø endte til slutt på en 70 .-plass. Thingnes Bø endte som nummer fem.

På den andre skytingen fortsatte Holm Lægreid sin solide skyting. Med en rask serie tok Bærums-gutten ledelsen ut fra skyting.

Holm Lægreid kom inn på den tredje skytingen vel vitende om at kun fullt hus var godt nok. Med en rask og god skyting, skjøt 23-åringen fem treff.

Inn på siste skyting var fem treff det eneste som gjaldt for Holm Lægreid. Stabiliteten selv på standplass skjøt nok en perfekt serie, og med feilfri skyting tok han sitt første individuelle VM-gull.

- For en fantastisk prestasjon, utbrøt Andreas Stabrun Smith på direkten. Hans rekkekamerat fulgte opp:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer