Skeid

- Største talentet noensinne

Jakob Napoleon Romsaas (18) har tatt OBOS-ligaen med storm. Nå sikler flere klubber i Eliteserien på Skeid-talentet.

KJEMPETALENT: Jakob Napoleon Romsaas (til høyre) er ansett som et av de største talentene i Oslo-fotballen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KJEMPETALENT: Jakob Napoleon Romsaas (til høyre) er ansett som et av de største talentene i Oslo-fotballen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Denne sesongen har talentet Jakob Napoleon Romsaas tatt flere med storm med flere suverene prestasjoner for Skeid i OBOS-ligaen.

2004-modellen fra Torshov har denne sesongen levert sju scoringer og to målgivende på 19 kamper i den nest øverste divisjonen. Det har fått flere til å få øynene opp for unggutten.

Og etter den sesongen unggutten har hatt, så langt, sitter superlativene løst når man skal beskrive ham.

- En gudegave

Blant dem som velger å gå hardest ut er Romsaas' egen agent, André Schei Lindbæk.

- Han er Skeids største talent noensinne, og da blir det naturlig nok mye spekulasjoner. Han kommer til å bli en enormt god spiller, sier Lindbæk til Dagbladet.

TORSHOVOKSE: Jakob Napoleon Romsaas er en spiller flere klubber i Eliteserien jager. Foto: Privat.
TORSHOVOKSE: Jakob Napoleon Romsaas er en spiller flere klubber i Eliteserien jager. Foto: Privat. Vis mer

- Det kan jeg stå inne for å si. Min bestefar spilte i Skeid, og jeg respekterer de historiene man hørte fra hans generasjon. Det har også vært fantastiske spillere i Skeid de siste 25 åra. Mohammed Abdellaoue, Daniel Fredheim Holm, Daniel Braaten … jeg skal ikke legge for mye press på Jakob, men han har en gudegave.

Selv er 18-åringen nøktern til spekulasjonene rundt hans egen framtid.

- Jeg synes det er gøy å spille, og det har vært en fin sesong, selv om vi har tatt for lite poeng, sier Romsaas til Dagbladet.

- Jeg forholder meg rolig til dette. Det er min natur, og jeg tenker ikke på så mye annet enn å spille fotball og ha det gøy. Fotball må ikke være altfor seriøst.

AGENT: Tidligere Skeid-spiller André Schei Lindbæk representerer Romsaas, og mener han er klubbens største talent gjennom tidende. Foto: Daniel Sannum Lauten
AGENT: Tidligere Skeid-spiller André Schei Lindbæk representerer Romsaas, og mener han er klubbens største talent gjennom tidende. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Dagbladet kjenner til at det er flere klubber, mange av dem i Eliteserien, som følger tett med på utviklingen rundt Romsaas. Det kan uansett virke som de får det tøft å forhandle med moderklubben Skeid.

- Status er at han spiller i Skeid, og har en avtale her. Det skrives mye om ham, men det er ikke noe konkret, håndfast interesse, sier daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, til Dagbladet.

- Det er mange som ringer og forhører seg om ham, men det har det vært lenge. Men det er ingenting konkret vi vurderer nå.

SKIVEBOM: Skeid-spiller Jakob Napoleon Romsaas har tatt OBOS-ligaen med storm, men i kampen mot Åsane gikk ikke alt på skinner. Video: Fotball Media / Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Klubbene flokker seg

En av de tingene Skeid har konkret måttet ta stilling til er et konkret bud fra Viking.

- Det stemmer at vi la inn et bud på ham, sier sportslig leder, Erik Nevland, til Dagbladet.

- Og har dere fått svar på det budet?

- De har sagt nei til det, sier Nevland, som likevel ikke utelukker et nytt framstøt på angrepstalentet.

- Det er god kommunikasjon med Skeid. Vi mener fremdeles han er en god spiller, dersom det skulle bli et «race» om ham.

En av de klubbene som ser ut til å entre det racet er Sarpsborg 08.

- Vi følger Skeid tett, og vi har enorm respekt for den jobben de gjør. Napoleon er en spiller vi følger med på, og som er interessant for oss. Men det er langt derfra til at han kommer til oss, sier sportslig leder i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, til Dagbladet.

INTERESSANT PROFIL: Thomas Berntsen bekrefter at Sarpsborg 08 har Romsaas i kikkerten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
INTERESSANT PROFIL: Thomas Berntsen bekrefter at Sarpsborg 08 har Romsaas i kikkerten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Han påpeker at Sarpsborg 08 tidligere hentet spillere som Kristoffer Zachariassen, Sigurd Rosted og Gaute Vetti fra lavere divisjoner, og mener at de har vist at de kan utvikle spillere av samme type som Jakob Napoleon Romsaas.

- For oss, så er det helt klar at Napoleon Romsaas er en interessant profil.

- Har dere lagt inn bud?

- Nei, det har vi ikke. Men det kan det hende vi gjør. Vi har ikke vært i kontakt med Skeid, men vi forstår at det fort kan skje noe rundt ham. Da ønsker vi å henge oss på, sier Berntsen.

Også i hovedstaden er det interesse for et av byens store talent. Til Dagbladet forteller sportslig leder i Vålerenga, Joacim Jonsson, at også de følger med.

FØLGER MED: Vålerengas sportssjef, Joacim Jonsson. Foto: Terje Pedersen / NTB
FØLGER MED: Vålerengas sportssjef, Joacim Jonsson. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Vålerenga har han selvsagt på lista. Men det i seg selv betyr ikke at han blir Vålerenga-spiller, sier Jonsson til Dagbladet.

På Nordre Åsen er daglig leder Holmeide Strand tydelig i sin tale angående 18-åringen alle jakter;

- Han spiller i Skeid ut året.

For Napoleon Romsaas selv, så kan det tyde på at Vålerenga ikke nødvendigvis har førsteprioritet, selv om han kommer fra byen;

- «Sa, sa, sa», ingen kommentar, heter det vel. Og så heter det også «bra, bra, bra» i Skeid, sier 18-åringen lurt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer