Storstilt skattegransking av Hockey-Norge

Alle eliteserieklubbene under lupen.

UNDER LUPEN:  Vålerenga er en av klubbene som blir gransket for skattesnusk.  
Foto: Vegard Grott / NTB scanpix
UNDER LUPEN: Vålerenga er en av klubbene som blir gransket for skattesnusk. Foto: Vegard Grott / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skattemyndighetene har det siste året hatt en storaksjon gående mot norske ishockeyklubber, melder NRK. Kemnerne har gått igjennom toppklubbene med lykt og lupe for å finne mulige feil.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen er bekymret for hva kemneren kan komme til å finne etter flere måneder med gransking av norske eliteserieklubber.

Nilsen velger å tro at det er uvitenhet og ikke bevisst forsøk på fusk som er årsaken til eventuelle feil kemnerne finner ute i klubbene.

- Vi ser behov for opplæring, og det er betydelige forbedringspunkter, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Kemnerkontorene over hele landet har siden februar jobbet sammen for å lete etter feil i skatte- og avgiftsbetalingen til alle eliteserieklubbene i landet. Det er første gang skattemyndighetene tar for seg en idrett så systematisk som dette. I løpet av noen få uker vil man få resultatet av det omfattende ettersynet.

Oslo-kemner Astri Marija Rosenqvist sier de forventer å finne feil i denne typen aksjoner, men vil ikke røpe hva de har funnet.

- Vi har sett mye på lønnsoppgaveplikten, og på lønn i form av naturalytelser som fri bil og fri bolig. Vi har også sett på utenlandske spillere som beskattes på en spesiell måte i Norge, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer