Storstilt skattegransking av Hockey-Norge

Alle eliteserieklubbene under lupen.

 UNDER LUPEN:  Vålerenga er en av klubbene som blir gransket for skattesnusk.  
Foto: Vegard Grott / NTB scanpix
UNDER LUPEN: Vålerenga er en av klubbene som blir gransket for skattesnusk. Foto: Vegard Grott / NTB scanpixVis mer

Skattemyndighetene har det siste året hatt en storaksjon gående mot norske ishockeyklubber, melder NRK. Kemnerne har gått igjennom toppklubbene med lykt og lupe for å finne mulige feil.

Ishockeypresident Gerhard Nilsen er bekymret for hva kemneren kan komme til å finne etter flere måneder med gransking av norske eliteserieklubber.

Nilsen velger å tro at det er uvitenhet og ikke bevisst forsøk på fusk som er årsaken til eventuelle feil kemnerne finner ute i klubbene.

- Vi ser behov for opplæring, og det er betydelige forbedringspunkter, sier ishockeypresident Gerhard Nilsen til NRK.

Kemnerkontorene over hele landet har siden februar jobbet sammen for å lete etter feil i skatte- og avgiftsbetalingen til alle eliteserieklubbene i landet. Det er første gang skattemyndighetene tar for seg en idrett så systematisk som dette. I løpet av noen få uker vil man få resultatet av det omfattende ettersynet.

Oslo-kemner Astri Marija Rosenqvist sier de forventer å finne feil i denne typen aksjoner, men vil ikke røpe hva de har funnet.

- Vi har sett mye på lønnsoppgaveplikten, og på lønn i form av naturalytelser som fri bil og fri bolig. Vi har også sett på utenlandske spillere som beskattes på en spesiell måte i Norge, sier hun.

(NTB)