- Stort å få oppleve det her

Susanne takker folket.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Litt sliten og litt trøtt etter ei kort natt. Ellers har Susanne Wigernes det helt utmerket.

I kveld sto 28-åringen på seierspallen på Nya Ullevi og fikk sølvmedaljen som kroner henne til den nye norske langdistansedronningen.

- Det er stort å få oppleve det her, sier Susanne mens hun fingrer med blomster og en medalje som ikke er så voldsomt tung.

- Den klarer til og med jeg å holde, jeg med mine muskler.

Positiv respons

Tommelen har jobbet mest dagen derpå. Hun er overdynget av gratulasjonsmeldiger både på sms og telefon.

- Jeg har bare fått positiv respons. Det er kjempehyggelig.

- Tror du nordmenn er mer opptatt av friidrett enn det noen tror?

STORT ØYEBLIKK: Det var et stort øyeblikk for Susanne Wigene da hun fikk sin sølvmedalje i Göteborg i kveld. Foto: Scanpix
STORT ØYEBLIKK: Det var et stort øyeblikk for Susanne Wigene da hun fikk sin sølvmedalje i Göteborg i kveld. Foto: Scanpix Vis mer

- Ja, jeg tror faktisk det. Det gleder meg at folk følger med, de forstår hvor hardt det er. Folk er glade i friidrett, de liker det.

Og så liker de den vevre haugesundsjenta som i flere år har brutt grenser på trening. Belønningen kom i går kveld, da hun bare var 94 hundredeler unna gullet.

I dag fikk kroppen hvile etter bare fire timer søvn mellom 02 og 06. Men da snakker vi om Susannes definisjon på ro - ikke din og min.

- To små rolige løpeturer, ikke mer enn 30-40 minutter.

Lørdag kveld skal hun i aksjon igjen, på favorittdistansen 5000 m. Fram til det lurer hun på hvordan kroppen reagerer på hardkjøret.

Drømte om pallen

- Det er helt nytt for meg, så jeg kommer nok til å engste meg fram mot helga. Muskulaturen er fin, men jeg er rett og slett sliten.

Men enda mer stolt og glad. Glad for for at målet om medalje er nådd, og stolt fordi hun fikk stå foran hele EM-stadion og bli hyllet i kveld.

- Stort å få oppleve det her

- Jeg har drømt om å stå på en seierspall, og i dag var jeg plutselig der.

<B>SMIIIIIL!:</B> Susanne Wigene har stort sett smilt og svart på utallige tekstmeldinger siden hun tok sølv på 10 000 meter i går.