- Stort å møte argentinske stjerner

Lars Iver Strand er overrasket over uttaket.

(Dagbladet.no): Lars Iver Strand (24) har ikke vært på landslaget siden våren 2005. Da var han med på turer til Midtøsten og Estland.

Siden har Åge Hareide foretrukket andre menn.

Nå er Tromsø-spilleren tilbake, og han sier det var en svært hyggelig overraskelse å bli tatt ut i troppen som skal møte Argentina på Ullevaal neste onsdag.

- Dette er veldig gøy. Jeg hadde ikke ventet å bli tatt ut, sier Strand til Dagbladet.no.

- Har tatt tak i seg selv

Åge Hareide har fulgt Lars Iver Strand over lang tid.

- Han har vært med mye på U21-laget og gjort gode kamper der. Han hadde også en god sesong for Tromsø under Per-Mathias Høgmo i 2004, men var mer ustabil året etter, sier Hareide.

Dermed ble det ikke flere landslagsuttak på Tromsø-spilleren i 2005. Men nå mener Hareide at tiden er moden igjen.

HAR IMPONERT: Lars Iver Strand har gjort sine saker så bra i TIL-trøya denne sesongen at han nå får sjansen til landslaget. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
HAR IMPONERT: Lars Iver Strand har gjort sine saker så bra i TIL-trøya denne sesongen at han nå får sjansen til landslaget. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer

- Han har tatt tak i seg selv og blitt bedre kollektivt, han er mer lagspiller både offensivt og defensivt, sier landslagssjefen.

I tillegg er et par andre av Hareides gjengangere på midtbanen ute av bildet:

- Christian Grindheim er skadd og Fredrik Strømstad har vært ute med skade. Dermed vil vi se en annen spiller. Lars Iver Strand er meget anvendelig, og kan både brukes på kanten og sentralt, sier Hareide.

- Ingen signaler

Etter at han ble utelatt fra de neste troppene i 2005, fikk han et avslappet forhold til det å spille på landslaget. Han har imidlertid - som alle andre toppspillere - hatt lyst til å ikle seg den røde Norge-drakta.

Den siste tida har han fått beskjed om at landslagssledelsen så på ham.

- Men jeg fikk ingen signaler om at jeg var nær et uttak. Derfor er dette ekstra moro.

Og i motsetning til kampene han var med på for to og et halvt år siden, er det ikke middelmådigheter som står på den andre siden av banen.

- Stort å møte argentinske stjerner

Om en drøy uke står selveste Argentina klar på Ullevaal-gresset.

- Det blir veldig stort å møte dem. Det er et landslag med stolte tradisjoner og de har enkeltspillere i verdensklasse, sier Strand.

Den argentinske landslagssjefen har tatt ut spillere som Milito, Mascherano, Messi og Saviola til treningskampen.

Sammen med Gamst igjen

Nå skal Lars Iver Strand bruke de neste dagene, og samlingen som starter på mandag, til å vise seg fram for Åge Hareide og Ola By Rise.

- Jeg skal forberede meg godt og gi alt på treningene. Men det er mange gode spillere som er tatt ut, mener han.

Landslaget har skiftet litt ham i det siste, og Hareide er ikke lenger like slavisk i forhold til det gamle utgangspunktet 4-4-1-1.

Lars Iver Strand mener han har gode forutsetninger for å tilpasse seg spillestilen til landslaget.

- Stort å møte argentinske stjerner

- Jeg har jo spilt i de fleste offensive posisjoner på Tromsø.

Og når landslaget samles får han igjen sjansen til å spille sammen med kompis Morten Gamst Pedersen. Da blir det nok mye nordnorsk tull og røre.

- Det er alltid gøy å treffe Morten. Vi kommer nok til å slenge noen meldinger til hverandre på treningen.

FLAGGET PÅ BRYSTET IGJEN: Lars Iver Strand har fra før mange kamper på U21-landslaget, og tre treningskamper med et B-preget A-landslag.