- Stort feilgrep å gi VM til Qatar

Det mener styremedlem i FIFA.

STORT FEILGREP: FIFA-President Sepp Blatter annonserer at Qatar blir tildelt VM i 2022. Det var et stort feilgrep, mener styremedlem. Foto:  AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix
STORT FEILGREP: FIFA-President Sepp Blatter annonserer at Qatar blir tildelt VM i 2022. Det var et stort feilgrep, mener styremedlem. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES / NTB ScanpixVis mer

Det var en tabbe å tildele 2022-VM i fotball til Qatar, mener styremedlem Theo Zwanziger i FIFA.

Tyskeren går hardt ut etter at FIFA-president Sepp Blatter nylig uttalte at det er uaktuelt å arrangere mesterskapet i gulfstaten på sommerstid.

- Det var et stort feilgrep. Å flytte VM til vinteren vil rokke dypt ved hele strukturen i europeisk fotball. Hvis avgjørelsen var en tabbe, bør den bli omgjort. Man bør ikke skape mer byrde ved å arrangere et vinter-VM, sier Zwanziger til Sportbild.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tildelte Qatar 2022-VM i desember 2010. Zwanziger ble FIFA-styremedlem året etter.

Å arrangere et mesterskap om vinteren vil skape hodebry for europeiske fotballforbund. I England er det ingen vinterpause, og Premier League har allerede gått hardt ut mot Blatters planer.

Også ligaer med pause midtveis i sesongen vil få utfordringer med å utarbeide terminlister. Et VM fører til minst seks uker med klubbfotball på vent.

I tillegg vil et fotball-VM i januar eller februar påvirke publikumsoppmøte og seertall for andre idrettsarrangement som Australian Open i tennis og vinter-OL.

Temperaturene i Qatar i juni og juli ligger på rundt 40-45 grader.

(NTB)