- Stort handikap for Norge uten Carew

Bendtner frykter Stoke-spissen. Det gjør ikke Agger.

MENER NORGE SVEKKES: Nicklas Bendtner mener det vil være et stort tap for Norge om John Carew ikke blir spilleklar til lørdag. Foto:  AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
MENER NORGE SVEKKES: Nicklas Bendtner mener det vil være et stort tap for Norge om John Carew ikke blir spilleklar til lørdag. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOUVis mer

John Carew er ytterst usikker før Danmark-kampen lørdag. Nicklas Bendtner (23) mener Norge svekkes kraftig om spissen må stå over.

- John er en ekstremt sterk spiller og nesten umulig å ta ballen fra. Det vil være et stort handikap for Norge om han ikke er med, sier Bendtner til NTB.

Dansken kjenner Carew og Brede Hangeland både fra banen og utenfor.

- Det er trivelig karer begge to, og de er store og sterke også.

Arsenal-spissen kan ikke kalles en pingle han heller (193 centimeter og 84 kilo). Han ser for seg en beinhard duell på Ullevaal.

- Det kommer til å bli tøft. Vi må også spille hardt fysisk. Dette er en meget viktig kamp for begge lag, sier Bendtner.

Han har 12 mål på 36 landskamper (13 seirer-10 uavgjort-13 tap).

Bryr seg ikke om Carew spiller
Danskenes  forsvarssjef Daniel Agger bryr seg ikke om John Carew blir spilleklar eller ikke. Han mener også at Norge står for opphaussingen foran EM-kampen.

Midtstopperen var i helgen tilbake på banen etter en kneskade. Det er godt nytt for danskene.

- Det blir en meget tøff kamp der vi sikter på å ta alle tre poengene. Med Carew på banen får Norge en type spill. Skulle en annen være spiss, blir det annerledes. Jeg har ikke tenkt så mye på dette. Carew er en sterk spiller fysisk. Men slike møter man hver uke i den engelske eliteserien. Så det vil ikke være noe nytt, sier Agger til NTB.

De danske drengene startet oppkjøringen i et vårlig Helsingør mandag. Der blir troppen liggende til fredag morgen. Samme kveld testes Ullevaal-matta.

Danmark har deltatt i fire sluttspill siden tusenårsskiftet (2000, 2002, 2004, 2010) mot Norges ene (2000).

Danskene vant EM i 1992. Da det skjedde var vidunderbarnet Christian Eriksen bare vel fire måneder gammel.

- Hva synes du om temperaturen før kampen?

- Jeg føler at Norge har stått for hypen omkring dette. Det er kanskje ikke så rart siden de ikke har vært med i mesterskap på en stund, sier Agger.

Han opplever berg-og-dalbane-livet i Liverpool. Klubben blander det strålende med helgrå saker. Forrige uke bar det ut av europaligaen.

Nå kjemper klubben for å få en plass i mesterligaen neste sesongen.

- Jeg føler meg bra. Timingen i spillet var ganske god selv etter skadepausen. Kondisjonen manglet jeg kanskje litt på. Vi må ha poeng i denne kampen. Vi har tapt én kamp allerede og tåler ikke et nederlag til.

Uavgjort kan være bra for Danmark. De har igjen Norge og Portugal hjemme senere i kvalifiseringen.

Topper
Norge leder gruppen med ni poeng etter tre kamper. Danmark står på seks og har ikke råd til å tape lørdag. Poengdeling vil være levelig for begge lag.

Dansk seier gjør at puljen igjen blir åpen. Også Portugal jakter på førsteplassen.

Gruppevinneren er klar for EM-sluttspillet i 2012 (Polen og Ukraina). Åtte av ni toere går til omspill.

PS! Carews ryggplager skaper bekymring i landslagsledelsen. England-proffen er fortsatt usikker til lørdag

— Han skal til en sjekk med landslagslege Thor Einar Andersen. Vi avventer og krysser fingrene for at det går bra, men det er ikke noe nytt i forhold til før helgen, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB mandag ettermiddag.

(NTB)

IKKE REDD CAREW: - Man møter sånne som ham hver uke i Premier League, sier Daniel Agger. Her i duell mens Carew fortsatt spilte for Aston Villa. Foto:  EPA/NICK WILKINSON
IKKE REDD CAREW: - Man møter sånne som ham hver uke i Premier League, sier Daniel Agger. Her i duell mens Carew fortsatt spilte for Aston Villa. Foto: EPA/NICK WILKINSON Vis mer