Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stort intervju med Robinho: - Alle overskriftene neste dag handlet om det bildet

Var det vanskelig å få stempel som den nye Pelé? Hvorfor ble det ikke noen overgang til Chelsea? Og tok han virkelig buss rundt i Manchester? 

99 LANDSKAMPER: Robinho har fortsatt ikke gitt opp håpet om landskamp nummer 100.Han ble topscorer i den brasilianske ligaen i fjor med 25 scoringer. Foto: REUTERS/Mariana Bazo/NTB Scanpix
99 LANDSKAMPER: Robinho har fortsatt ikke gitt opp håpet om landskamp nummer 100.Han ble topscorer i den brasilianske ligaen i fjor med 25 scoringer. Foto: REUTERS/Mariana Bazo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): FourFourTwo ankommer treningsanlegget til Atletico Mineiro og finner Robinho i en leken samtale på Facetime, samtidig som han forbereder seg på en ny sesong med det brasilianske Serie A-laget.

Etter exiten fra Real Madrid og Manchester City er det en oppfatning om at 33-åringen er litt surmulende. Det kunne ikke vært lengre fra sannheten, og det er ikke vanskelig å se hvorfor, for forrige sesong scoret han 25 mål for sin nye klubb.

Han insisterer likevel på at det ikke er hovedgrunnen til at han smiler og ler på trening.

- En dag uten smil er en tapt dag for meg, sier den tidligere Santos-stjerna.

Robinho er fortsatt den samme ydmyke mannen som brukte offentlige transportmidler for å komme seg rundt i Manchester, og det er bra, for FourFourTwo har noen spørsmål vi vil ha svar på.

Jeg så en gang en dokumentar med futsal-spilleren Falcao, og du kom for å spille litt. Hvor viktig var futsal for utviklingen din? (Jamie Baker, London).

Jeg brukte mye tid på å spille futsal, det er en av mine lidenskaper. Jeg tullet til og med med min sønn og fortalte ham at jeg ville spille futsal det siste året i karrièren hvis det var mulig. Det var det jeg startet med, og alle driblingene jeg utfører stammer derfra.

Pelé skrøt av deg i veldig ung alder og sammenliknet deg med seg selv. Merket du presset av alt skrytet? (Sandra Dias, via Facebook).

I begynnelsen var det veldig vanskelig fordi Pelé er makeløs. Det er ikke mulig å sammenlikne seg selv med en som har scoret 1000 mål, har spilt i fire VM og blir ansett for å være tidenes beste fotballspiller. Jeg må takke alle som støttet meg i ungdomsårene, for jeg fikk hele tiden god veiledning i akademiet til Santos, og da jeg kom inn på A-laget tok trener Emerson Leao seg av meg. Han sa en gang til meg: «Du er en fantastisk spiller. Du kan se ut som ham, men Pelé er Pelé og Robinho er Robinho.» Selvfølgelig var det hyggelig å bli sammenliknet med ham, men jeg har hele tiden hatt det klart for meg selv i hodet at jeg ikke var som Pelé. Det vil aldri være noen fotballspillere som ham.

FIKK SKRYT: Robinho ble sammenliknet med Pelé. Foto: REUTERS/Alex Almeida/NTB Scanpix
FIKK SKRYT: Robinho ble sammenliknet med Pelé. Foto: REUTERS/Alex Almeida/NTB Scanpix Vis mer

Var din signatur-finte «pedalada» (flere overstegsfinter etter hverandre) noe du kom på selv, eller så du noen andre gjøre det? (Jun Kaloustian, via Facebook).

Nei, jeg hadde allerede sett spillere gjøre det, Zinho og Denilson. Jeg begynte også å gjøre det, ikke så ofte som dem, men i nesten hver eneste kamp. Det kunne ikke ha fungert bedre enn det gjorde i finalen mot Corinthians i 2002 (som Santos vant 5-2 sammenlagt). Jeg blir fortsatt kalt «Pedaladas» på grunn av de kampene. Denilson er en god venn av meg, og han forteller meg alltid at han er den opprinnelige «pedalada» og at jeg bare tok æren.

Hva var det som faktisk skjedde under «shorts på knærne-krisa» i 2004? (Victor de Souza, via Twitter).

(Ler) Der var en forferdelig spøk som jeg gjorde på Diego fordi han hele tiden dro ned shortsen min, og jeg fikk aldri hevn. Jeg ventet lenge på å få en sjanse, og så fikk jeg muligheten en dag vi tok offisielle bilder i forbindelse med en turnering før OL-kvalifiseringen i Chile. Så mens han poserte for fotografen, gjorde jeg mot ham det han hadde gjort mot meg så mange ganger tidligere, og hele Brasil fikk se det. Alle overskriftene neste dag handlet om det bildet. Vi syntes det var veldig morsomt, men da vi ikke klarte å kvalifisere oss for OL var det mye raseri rundt det. Det ble vendepunktet for oss, og vi skjønte at vi måtte legge barndommen bak oss og bli menn. Vi forstod hva det betydde å bære den gule trøya til landslaget i en veldig viktig turnering.

Robinho dro ned shortsen til lagkamerat Diego 6. januar 2006. Det skapte overskrifter. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA/NTB Scanpix
Robinho dro ned shortsen til lagkamerat Diego 6. januar 2006. Det skapte overskrifter. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA/NTB Scanpix Vis mer

Er det sant at du debuterte for Real Madrid 24 timer etter at du landet i byen? Det er den beste debuten jeg har sett. Hva husker du fra den kampen og reaksjonen på den gode forestillingen den dagen? (Mark Venn, Plymouth).

Det var en veldig bra debut, en nydelig en. Jeg var engstelig for å spille med fantastiske spillere som Ronaldo, Zinedine Zidane og Raul. Jeg kunne ikke vente. Jeg kan til og med huske at jeg planla kampen i hodet på flyet. Det var nesten perfekt. Da jeg fikk ballen første gang, lobbet jeg ballen over en Cadiz-spiller og begynte å drible. Det var en fantastisk debut for meg. Jeg ankom Madrid dagen før, men jeg var spent som en unge og bestemt på å spille.

Hvorfor Real Madrid og ikke Barcelona? (Javier Lopez, via Twitter).

Det ser kanskje ut som et vanskelig valg, men det var det ikke. Real Madrid viste mest interesse for meg. Begge klubbene er fantastiske og har fans verden rundt, men da Madrid ville ha meg, så jeg at de hadde en stor gruppe brasilianere i troppen. Trenerstaben var også fra Brasil og Vanderlei Luxemburgo var trener. Når du setter sammen alt dette, hvorfor skulle jeg dra til Barcelona?

Hvordan var det å gå inn i Real Madrid-garderoben som 21-åring med Zidane, Raul og Ronaldo der? Det kan ikke ha vært lett.. (Alan Page, via Facebook).

Det var en drøm som gikk i oppfyllelse å spille for en stor europeisk klubb. Jeg kunne ikke tro det da jeg kom inn i garderoben første gang. Jeg var veldig ung og jeg kunne ikke finne skapet mitt. Men de behandlet meg bra. Jeg var deres barn, og de tok vare på meg.

Hvordan er David Beckham? Er han en fantastisk fyr slik det virker som? (Ryan Inns, via Twitter).

Beckham hang alltid med brasilianerne. Han var en del av gruppa. Det var faktisk litt sjalusi blant de spanske spillerne fordi han kunne snakke portugisisk bedre enn spanjolene (ler), så han tilbrakte mye tid med oss. Han er en veldig ydmyk mann, jeg vil si at han er den mest jordnære spilleren jeg har møtt. Han er utrolig.

GODE VENNER: David Beckham og Robinho spilte sammen i Real Madrid. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix
GODE VENNER: David Beckham og Robinho spilte sammen i Real Madrid. Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix Vis mer

Hvor godt overens kom du med Fabio Capello? Det så ut til at du hadde det vanskelig med å overbevise ham om at du burde spille fast. (Roberto Gesualdi, via Twitter).

Jeg fikk spilletid av alle trenerne i Real Madrid. Da Capello først kom, startet jeg ofte kamper, men så, av en eller annen grunn, plasserte han meg på benken. Jeg kan ikke klage over det, han var treneren og det var hans avgjørelse. Jeg kunne bare ikke være fornøyd med en rolle som innbytter, eller at jeg spilte ute av posisjon og at jeg måtte dekke backen.

Angrer du på at du forlot Real Madrid? Var du misfornøyd med at de forsøkte å tilby deg til Manchester United i bytte mot Cristiano Ronaldo? (Tony Simon, Warrington).

Jeg angrer ikke på at jeg forlot Real Madrid, men jeg angrer på at jeg ble uvenner med dem da jeg dro videre, siden Madrid var klubben som åpnet dørene for meg og ga meg sjansen til å erobre Europa. Kanskje det at jeg måtte kjempe for å komme meg bort ødela minnene om store ting jeg gjorde for klubben: Jeg hjalp dem å bli ligavinner og jeg mener jeg spilte bra da jeg var på laget. Men jeg var veldig bestemt på å dra og jeg hadde temperament, og tenkte ikke så mye over ting som jeg gjør nå.

Hva skjedde under forvirringen om at du hadde signert for Chelsea før overgangen til Manchester City? Hvor nære var du å ende opp i London i stedet? (Sarah Davies, via Twitter).

Hovedmålet mitt var å signere for Chelsea. Big Phil (Scolari) sa at jeg kunne utgjøre forskjellen i troppen hans, som han mente ikke var kreativ nok. Men Real Madrid var uvenner med Chelsea, de likte ikke at de solgte trøyer med mitt navn på før avtalen var i boks. Jeg er ganske sikker på at dette var en av hovedgrunnene til at det ikke ble noen avtale, for det handlet om stolthet for Real Madrid.

De var også motvillige til å la meg dra til en klubb som spilte i Champions League samme sesong. Chelsea spilte der, men Manchester City gjorde ikke det. Jeg dro til en stor klubb og de ønsket meg velkommen på en god måte. Jeg hadde halvannet år med glede i Manchester, selv om det er mye kaldere der enn i Madrid!

BLE CITY-SPILLER: Robinho kom på Deadline Day. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
BLE CITY-SPILLER: Robinho kom på Deadline Day. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix Vis mer

Trodde du virkelig at Manchester City-prosjektet ville fungere? (Bruno Tavares, via Facebook).

Fra den dagen jeg ankom, kunne jeg se at Citys prosjekt ville bli en suksess og at klubben ville vokse, men jeg trodde ikke det ville skje så raskt. Jeg visste ikke så mye om klubben før jeg signerte, men jeg har alltid vært beæret over at jeg var den første store signeringen. Jeg startet bra, men dessverre var det ikke like mange store navn der som i disse dager. Manchester City er den eneste klubben jeg ikke vant noe med.

Hvordan var forholdet ditt til Craig Bellamy? Han skrev i boka si at dere hadde et spent forhold? (Jonny Pringle, via Twitter).

Jeg hadde en «fight» med ham en gang, men hvem i Manchester City hadde ikke det? (Ler) Noen andre spillere hadde også problemer med Bellamy, han var veldig eksplosiv. Under en kamp mot Arsenal spilte jeg ikke noe bra i første omgang, så han begynte å kjefte på meg på engelsk i garderoben i pausen. Jeg forsto det ikke, men jeg skjønte at han ikke sa fine ting. Glauber hjalp meg med å dytte ham unna, og han roet seg raskt ned. Jeg hadde nettopp vært på en lang reise med Brasil og var trøtt. Men det var ok, og han unnskyldte seg neste dag.

Det ble rapportert at du pleide å kjøre bussen rundt i Manchester. Er du enig i at byen har det beste kollektivsystemet i verden? (Jamie Henderson, via Twitter).

(Ler) Sannsynligvis. Det var veldig enkelt å komme seg fra et sted til et annet med buss og tog. Siden jeg er en fotballspiller syns folk noen ganger at det er rart, men jeg har alltid vært veldig ydmyk og jeg har ikke hatt noen problemer med å ta offentlige transportmidler. Jeg brukte det hele tiden før jeg ble profesjonell fotballspiller, så hvorfor skulle jeg ikke bruke det i en by som hadde ønsket meg velkommen? Jeg brukte bilen til trening, dog. Jeg ville ikke komme for seint og risikere å gjøre manageren frustrert!

Hva skjedde egentlig da Manchester City beskyldte deg for å dra til Rio de Janeiro uten tillatelse under treningsleiren på Tenerife? Hvor sinna var manager Mark Hughes den gangen? (Alan Brown, via Facebook).

Sannheten er at Hughes ikke holdt sitt ord. Da jeg ankom City, hadde jeg ikke hatt mye ferie og han lovet å gi meg en uke fri. Jeg trodde på det han sa. Så da vi reiste til Tenerife, så dro jeg til ham og sa: «Mister, kan jeg få ferien min nå?». Han sa, «Ok». Jeg pakket tingene mine og fortalte klubben at jeg dro. Jeg tilbrakte en uke hjemme fordi han tillot det, han hadde lovet meg det.

Følte du at det å vinne Serie A i din første sesong i Italia med Milan beviste noe overfor tvilerne i England? (Francesco Tarolli, via Facebook).

Da jeg dro til Milan var målet å vinne ligaen og Champions League. Dessverre vant vi ikke Champions League-trofeet, men vi klarte å gå til topps i ligaen. Vi hadde et fantastisk lag, med Tiago Silva, Clarence Seedorf, Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi og Alexandre Pato.

Jeg mener at jeg ikke hadde mye å bevise for Manchester City eller noen i England. Jeg spilte bra under tiden min der, men jeg spilte ikke så lenge jeg ønsket av forskjellige grunner. Dersom du ønsker å bli en storklubb, må du ha mer enn en eller to stjernespillere. Du trenger et sterkt lag og innbyttere. I Milan var jeg omringet av fantastiske spillere, det var ikke det samme i City.

Ibrahimovic, Pato og Robinho var kanskje Milans siste fantastiske trio på topp. Hvor gøy var det å være en del av det? (Stuart Watford, via Facebook).

Jeg storkoste meg med dem. Vi hadde også Ronaldinho, som ikke spilte så mye da, sammen med (Filippo) Inzaghi og (Andrea) Pirlo. For et fantastisk lag vi hadde, jeg savner fortsatt de dagene. Vi fikk raskt en kjemi på banen. Jeg hadde fire fantastiske år i Milan, vi vant Serie A-tittelen og var fornøyde.

Hva er din beste Zlatan-historie? (Jeff Ball, via Facebook).

Det var faktisk den tidligere Milan-presidenten Adriano Galliani som fortalte meg at det var Zlatan som anbefalte Milan å kjøpe meg. Han hadde respekt fra styret etter å ha kommet fra Barcelona, og det var da Galliani fortalte ham at det var en mulighet at de kunne hente meg også. Ifølge Galliani så sa Zlatan: «Gå og hent ham, han er et fenomen, vi kommer til å jobbe hard sammen og score målene som laget trenger». Han pleide å tulle med meg, og sa, «du er her i dag på grunn av meg». (Ler).

Du spilte i Guangzhou Evergrande i noen måneder, hvordan er apetitten for fotball i Kina? Ser du for deg at det kan bli den største ligaen i verden i framtiden? (Daniel Beagan, Cheltenham).

Fotballen vokser raskt i Kina og de utenlandske managerne som jobber der gjør mye for utviklingen av spillet og hever nivået på treningen. Jeg hadde en god erfaring i Guangzhou og ser for meg at de vil bli bedre. For bare noen år siden ville det vært lite sannsynlig at en stjernespiller ville akseptert et tilbud fra en kinesisk klubb, men nå kan de kjempe med de største klubbene i Europa. Klubbene bruker så mye penger at du ikke tenker deg om to ganger dersom du får en sjanse til å flytte dit.

Hvordan er musikken i Kina? (Rich Esteves, via Facebook).

De var veldig kule i klubben min. Jeg satte på sambasanger i garderoben og alle hørte på det og likte det. Men dansingen.. den var ikke så bra.

Du har spilt i La Liga, Premier League og Serie A. Så hvilken liga er den beste og hvorfor? (Dean Manley, via Twitter).

Den beste og mest organiserte ligaen er Premier League. Stadionene er alltid fulle, banene er gode og lagene forsøker alltid å angripe. Men den ligaen jeg likte best var La Liga. Jeg vil si at ligaen i Spania er en bedre versjon av ligaen i Brasil, når det gjelder baner og organisering.

Du har blitt stående med 99 landskamper for Brasil siden 2015. Hvor gira er du på å få 100 kamper? Tror du det vil skje? (Clara Almeida, via Facebook).

Det er ikke umulig. Jeg er ikke langt unna kamp nummer 100, og jeg ble toppscorer i Brasil forrige sesong med 25 mål. Landslaget har alltid vært hovedmålet mitt. Jeg er ikke engstelig. Jeg vet at den beste muligheten jeg har til å bli kalt opp igjen er å gjøre en god jobb i Atletico Mineiro, og det er det jeg er ute etter å gjøre hver dag.

Var Copa America 2007 det beste øyeblikket ditt med landslaget? Hva var det som som gikk så bra i den turneringen i Venezuela? (Samuel Mitchell, via Twitter).

Ingen tvil, iallfall individuelt, for jeg ble toppscorer og vant. Det er ikke så mye mer å si (ler). Men når du går ut på banen, så ønsker du å hjelpe kollegene dine, og du kan gjøre det på mange forskjellige måter. Da jeg spilte hadde vi fire store navn i angrep: Ronaldinho, Kaká, Ronaldo og Adriano. Det er ikke vits å kommentere dem. I 2007 var jeg toppscorer og mester, men jeg hjalp også til i andre turneringer vi vant - Confederations Cup i 2005 og igjen i 2009.

TIL TOPPS: Robinho holder Copa America-trofeet som toppscorer i turneringen. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Robinho holder Copa America-trofeet som toppscorer i turneringen. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko/NTB Scanpix Vis mer

Tror du at din gamle venn Neymar vil gå forbi Lionel Messi og Cristiano Ronaldo og bli den beste spilleren i verden? (Marcos A, via Twitter).

Forholdet vårt er fantastisk, vi kommer godt overens. Siden han er en brasilianer håper jeg han vil oppnå mer dag for dag. Han er den blant oss som har størst potensial til å bli den beste i verden. Han har drakt nummer 10 på landslaget og spiller også for Barcelona. Men vi vet alle at det ikke er lett å slå Messi og Cristiano Ronaldo, de spiller begge på et høyt nivå, og scorer 60-70 mål per sesong.

Hva vil du gjøre når du legger opp? Vil du bli trener en dag? Og hvis du kunne velge hvilken som helst jobb i verden, hva ville det vært? (George Richards, via Facebook).

Jeg tenker ikke så mye på det. Kanskje jeg vil bli agent, eller vil jobbe med unge spillere i akademier. Jeg ønsker å hjelpe fotballspillere på samme måte som jeg fikk hjelp tidlig i karrièren. Sett bort fra fotball ville jeg likt å være en musiker, særlig innen samba, for jeg liker å spille pandeiro (tromme) og cavaquinho (strengeinstrument) (ler).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!