- Stort løft med ny stadion

Thodesen gleder seg over ny storstue.

 •Følg Sandefjord - Lyn direkte kl. 19!

(Dagbladet.no): 29. april var sist gang Sandefjord vant en fotballkamp i Tippeligaen. Vestfoldingene har inntatt bunnplassen på tabellen, og for Tor Thodesen er det første gang han møter virkelig motgang som Sandefjord-trener.

De svake resultatene har fått enkelte i Sandefjord til å tvile på Thodesen - og flere har etterlyst mer engasjement og glød på sidelinja hos 41-åringen.

Men selv om Sandefjord i dag tar imot Lyn på helt ny arena, kan de bare glemme å få se en ny Thodesen.

- Hvis folk har lyst til å se en apekatt, får de heller dra på sirkus. Der er sjansen mye større, fastslår Thodesen overfor Dagbladet.no.

- Hvorfor kan du ikke vise mer engasjement?

- Det å tro at en trener som står på hodet på sidelinja kan påvirke spillet, blir misforstått i mine øyne. Det er jobben jeg gjør når ingen ser det som avgjør hva slags resultater vi får, sier Thodesen.

Og legger til:

VIL IKKE STÅ PÅ HODET: Det finnes nok av sandefjordinger som etterlyser mer engasjement på sidelinja fra Tor Thodesen, men det ønsket akter ikke Sandefjord-treneren å innfri. I kveld møter de Lyn på klubbens splitter nye arena - Komplett.no. Foto: Arnt E. Folvik7Dagbladet
VIL IKKE STÅ PÅ HODET: Det finnes nok av sandefjordinger som etterlyser mer engasjement på sidelinja fra Tor Thodesen, men det ønsket akter ikke Sandefjord-treneren å innfri. I kveld møter de Lyn på klubbens splitter nye arena - Komplett.no. Foto: Arnt E. Folvik7Dagbladet Vis mer

- Det merkelige er at da laget mitt rykket opp og da vi ble nummer ni i Tippeligaen i fjor, var det ingen som reagerte på at jeg ikke sto på hodet på sidelinja.

Løft med ny arena?

I dag starter kampen for å overleve, og for Sandefjord kan både Raoul Kouakou og Thomas Sobotzik få sin debut.

Stadionnavnet Komplett.no er med rette blitt fleipet med, med Thodesen tror ikke Lyn kommer til å få mye å le av når kampen er spilt.

- Det vil bli et stort løft å komme på egen arena. Alle - både spillere, oss trenere og administrasjonen - ser virkelig fram til dette. Jeg tror dette vil slå positivt ut for oss når Lyn kommer hit. Vi skal gjøre vårt ytterste for å heve oss. Nå må vi opp på et langt høyere nivå enn vi leverte i de siste kampene før ferien. Jeg er optimist, og har stor tro på at vi skal klare denne oppgaven, sier Thodesen til Sandefjords Blad.

Lyn mangler spillere

Lyn har en sterk statistikk å vise til i oppgjørene mot Sandefjord. På seks innbyrdes kamper står Lyn med fem seire og en uavgjort.

Henning Berg må imidlertid klare seg uten Edu i dag, nigerianeren soner for gule kort. Lyns hjemmeside melder også om at Espen Hoff er usikker, og Magnus Powell står definitivt over med skade. I tillegg er som kjent midtbanestrateg Stefan Gislason solgt til Brøndby.

- Stort løft med ny stadion
SPILLER IKKE:</B> Edu har tre gule kort, og må derfor stå over kveldens kamp mot Sandefjord.